Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τζο Κοξ: Τα e-mail του μίσους και οι τρεις μήνες απειλών

Τζο Κοξ: Τα e-mail του μίσους και οι τρεις μήνες απειλών

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει, ακόμα, το θάνατο της Τζο Κοξ, νεαρής γυναίκας που είχε μπει δυναμικά στην πολιτική ζωή της Βρετανίας και δολοφονήθηκε μέσα μεσημέρι από τα χέρια ενός 52χρονου, που άλλοι τον περιγράφουν ως ακροδεξιό και ναζιστή και άλλοι σαν υποχόνδριο με ψυχικά προβλήματα.

Ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί καν 24 ώρες από τη στιγμή που η Βρετανία παρακολούθησε την πρώτη πολιτική δολοφονία μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Και καθώς όλοι αναζητούν το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 52χρονου δράστη Τόμας Μέιρ και τον έκανε να μαχαιρώσει και να πυροβολήσει τη 41χρονη πολιτικό, έρχεται στο φως η αποκάλυψη πως η Κοξ δεχόταν τους τελευταίους τρεις μήνες απειλές και e-mail μίσους!

Εξαιτίας αυτών των απειλητικών μηνυμάτων που δεχόταν η βουλευτής των Εργατικών, η αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο να αυξήσει την ασφάλειά της, τόσο στην εκλογική της περιφέρεια, το Μπίρστολ όσο και στο σπίτι της, ένα πλωτό σπίτι στον Τάμεση. Άργησε όμως να πάρει την απόφαση…

Σύμφωνα με τους Times μάλιστα, η Κοξ δεν είχε δώσει σημασία στα απειλητικά e-mail μέχρι που αυτά εντάθηκαν. Ένας άνδρας θεωρήθηκε ύποπτος σύμφωνα με την αστυνομία δεν είναι ο άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία της.

Η δολοφονία της Κοξ “πάγωσε” τη Βρετανία και οι καμπάνιες υπέρ και κατά του Brexit σταμάτησαν και θα επαναληφθούν μετά το Σαββατοκύριακο. Το Μπίρστολ, μια μικρή πόλη κοντά στο Λιντς, τιμά τη μνήμη της δολοφονημένης πολιτικού. Λίγες ώρες μετά το θάνατό της, δεκάδες άνθρωποι, ακόμη και εκείνοι που δεν την γνώριζαν, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της πόλης για μια τελετή στη μνήμη της.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο, μπροστά στο κτίριο της Βουλής των Λόρδων, συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες και πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο ηγέτης των Εργατικών (κόμμα με το οποίο εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές η Κοξ) Τζέρεμι Κόρμπιν κι άλλα μέλη του κόμματος. Όλοι τους δακρυσμένοι, συγκλονισμένοι, ίσως φοβισμένοι για ό,τι συνέβη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε