Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Υπέρ του Brexit και η Daily Telegpaph

Υπέρ του Brexit και η Daily Telegpaph

Μετά τη Sun και τους Sunday Times ακόμα μια βρετανική εφημερίδα τάσσεται υπέρ του Brexit. Μόλις δυο 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Daily Telegraph “ψήφισε”… leave!

Η εφημερίδα, σε editorial άρθρο, καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης (23.06.2016) και να “σπάσουν” τα δεσμά της χώρας τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, η εφημερίδα συνοδεύει το άρθρο με το οποίο τάσσεται υπέρ του Brexit με ένα σκίτσο που δείχνει το λιοντάρι και τον μονόκερο (σύμβολα του Ηνωμένου Βασιλείου, το λιοντάρι συμβολίζει την Αγγλία και ο μονόκερος τη Σκωτία) να σπάνε τα σιδερένια δεσμά που τους δένουν με μια σιδερένια μπάλα (όπως αυτές των κατάδικων) που έχει τα χρώματα της Ε.Ε.

“Ψηφίστε να φύγουμε για να ωφεληθούμε από έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες” είναι ο τίτλος του άρθρου, με το κείμενο να ξεκινά με μια αναδρομή στην 1η Ιανουαρίου του 1973 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εντάχθηκε στην κοινή αγορά, μια απόφαση που τότε είχε στηρίξει η Daily Telegraph. «Ένας κόσμος ευκαιριών περιμένει μια απόλυτα ανεξάρτητη Βρετανία», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, που τονίζει πως όλα άλλαξαν το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Η εφημερίδα, της οποίας η καθημερινή κυκλοφορία είναι σχεδόν 500.000 φύλλα, προσχώρησε στους υποστηρικτές του Brexit, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν επίσης και τις εφημερίδες Sun, Sunday Times, καθώς και τη δική της κυριακάτικη έκδοση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε