Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Europa League: H Λίβερπουλ το φαβορί, η Σεβίλλη την παράδοση

Europa League: H Λίβερπουλ το φαβορί, η Σεβίλλη την παράδοση

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Europa League έφτασε, με τη Λίβερπουλ και τη Σεβίλλη να αναμετρώνται απόψε στο “St. Jakob-Park” της Βασιλείας, με σκοπό να γράψουν την δική τους ιστορία , με φόντο μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Αναμφίβολα, η Σεβίλλη  θεωρείται η πολυνίκης του θεσμού, καθώς σε 4 τελικούς έχει ισάριθμες κατακτήσεις (2006, 2007, 2014, 2015) και είναι πρώτη στην σχετική λίστα, με την Λίβερπουλ να την ακολουθεί με 3 (1973, 1976, 2001). Η ισπανική ομάδα, ύστερα από την πρόκρισή της επί της Σαχτάρ, έγινε η πρώτη ομάδα που αγωνίζεται σε τρεις διαδοχικούς τελικούς σε UEFA και Europa League. Απέναντί της, θα συναντήσει τους κόκκινους του Μέρσεσαΐντ, οι οποίοι έπειτα από 9 χρόνια βρίσκονται ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό, τον 12ο συνολικά στην ιστορία τους. Παίκτες και προπονητικό τιμ και από τις δύο πλευρές δηλώνουν έτοιμοι να για την αναμέτρηση και το ποδοσφαιρικό κοινό ανυπομονεί για έναν μοναδικό αγώνα με έντονες συγκινήσεις.

Στιγμές του 2001 θέλει να ξαναζήσει η Λίβερπουλ

Όσον αφορά στην προϊστορία, από την μία πλευρά η Λίβερπουλ απαριθμεί 3 τρόπαια σε ισάριθμους τελικούς, με την τελευταία κατάκτηση ωστόσο να συμβαίνει 15 χρόνια πριν, και πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2000-2001. Σε εκείνον τον συγκλονιστικό αγώνα, ο οποίος θεωρείται ως έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, η Λίβερπουλ υπό της οδηγίες του Ζεράρ Ουγιέ  επικράτησε με σκορ 5-4 στην παράταση  επί της “πρωτάρας” Αλαβές. Με τον Γιούργκεν Κλοπ πλέον στο τιμόνι, η ομάδα του Μέρσεσαΐντ σκοπεύει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να σηκώσει ύστερα από καιρό το τρόπαιο, κλείνοντας τη χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο.

Sevilla…League

Στο αντίπαλο στρατόπεδο βρίσκεται η ομάδα της Ανδαλουσίας, η οποία επιδεικνύει σε όλους πως το Europa League είναι ο αγαπημένο της θεσμός, αποσκοπώντας απόψε να φτάσει στην τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου και πέμπτη συνολικά σε μία 10ετία.Το μεγάλο όπλο των Σεβιγιάνων είναι ο πρώτος τους σκόρερ, Κέβιν Γκαμεϊρό, ο οποίος έχει σημειώσει 7 γκολ στην Ευρώπη και 16 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Σε ελκυστική απόδοση το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Γάλλος στραίκερ στον τελικό, ο οποίος μάλιστα έχει σκοράρει στους τελευταίους 5 αγώνες που αγωνίστηκε με την φανέλα της Σεβίλλης.

Τόσο οι “κόκκινοι” του Μέρσεσαΐντ, όσο και οι Σεβιγιάνοι δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε τελικό Europa League, με την συγκεκριμένη παράδοση να αναμένεται να “σπάσει” στην σημερινή συνάντηση. Θα είναι οι παίκτες του Κλοπ εκείνοι που θα κατακτήσουν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους, φτάνοντας έτσι την Σεβίλλη στην κορυφή των κατακτήσεων του θεσμού ή η θα καταφέρει η ομάδα της Ανδαλουσίας να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φτάσει στην 3η σερί κατάκτηση του τίτλου; Οι απαντήσεις απόψε στο χορτάρι του “St. Jakob-Park”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε