Παρασκευή, 30 Αυγ.
28oC Αθήνα

Βούτσης: Κανείς δεν μας ζητάει τα μέτρα να ψηφιστούν από 180 βουλευτές

Βούτσης: Κανείς δεν μας ζητάει τα μέτρα να ψηφιστούν από 180 βουλευτές

«Δεν υπάρχει το σενάριο τα μέτρα να πρέπει να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, δεν το έχει προτείνει κανείς…» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ξεκαθαρίζοντας μάλιστα «πως δεν παρακαλάμε και κανέναν (από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ) να τα ψηφίσει…»

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά το τέλος της Διάσκεψης των Προέδρων, ο κ. Νίκος Βούτσης και ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα είπε πως «έχουμε πεί ότι σε αυτή την Βουλή μέτρα εκ προοιμίου, προληπτικά και συγκεκριμένα μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να έρθουν για ψήφιση». Εξήγησε πως αυτό που θα έρθει θα είναι ένας μηχανισμός και όχι μέτρα που σε κάθε περίπτωση για να εφαρμοστούν θα πρέπει να νομοθετηθούν από την Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως ο όρος «κόφτης» για μέτρα που θα ενεργοποιούνται σε τυχόν αποκλίσεις από τους στόχους δεν είναι σωστό αλλά ο σωστός όρος είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή όταν επιτυχάνονται οι στόχοι αντί για περιοπές να έχουμε διανομή αυτών των κερδών.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, που θα χρειάζονται μέτρα εξορθολογισμού αυτά θα ακολουθούν την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία νομοθέτησης και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανατιταχθεί να παράσχει εξουσιοδότηση στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπογραφή δημιουργίας ενός ανάλογου συστήματος εφαρμογής σε προηγούμενες μνημονιακές συμβάσεις.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε πως την Κυριακή το βράδυ θα έχει ψηφιστεί και διευκρίνισε ότι δεν είναι μνημονιακή απαίτηση αλλά η κυβέρνηση το κρίνει ως ένα χρήσιμο εργαλείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας να το έχει ψηφίσει και η Βουλή δια πλειοψηφίας έστερξε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση με την απόφασή της να έχει ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε