Σάββατο, 31 Αυγ.
25oC Αθήνα

Τι αποκάλυψε ο Παππάς για το νέο τηλεοπτικό τοπίο και τις εφημερίδες

Τι αποκάλυψε ο Παππάς για το νέο τηλεοπτικό τοπίο και τις εφημερίδες

Σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια σ τη συζήτηση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και την κατηγόρησε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη “για να δρομολογήσει τη διαδικασία για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες” και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας που ορίζει ότι το τίμημα της κάθε άδειας δύναται να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις.

“Είναι σαφές ότι αυτό θα διευκολύνει και θα αυξήσει το τίμημα” είπε ο υπουργός Επικρατείας ενώ για την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, είπε ότι θα ξεκινήσει από την 1/1/2018, και πρόσθεσε, ότι δεν μοριοδοτήθηκαν οι λειτουργούντες σταθμοί αλλά υπήρξε πρόνοια, ώστε να μην αδικούνται σε σχέση με ενδεχόμενους νεοεισερχόμενους.

Σημαντικές χαρακτήρισε και τις παρεμβάσεις για να μπει για πρώτη φορά γραμμωτός κώδικας σε εφημερίδες και περιοδικά, ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις κυκλοφορίες και την υποχρέωση των εκδοτών να προσκομίζουν στοιχεία για το κόστος των προσφορών που περιέχονται στις εφημερίδες.

Τέλος ο κ. Παπάς απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το ολοήμερο σχολείο και έκανε λόγο για “σημαντική διαστρέβλωση από εκείνες που συνηθίζει η Νέα Δημοκρατία”.

“Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι το καταργούμε, κάθε άλλο το γενικεύουμε, όλα τα δημοτικά σχολεία θα σχολούν στις 1.15 μ.μ., και μετά σε όλα τα σχολεία θα υπάρχει το ολοήμερο με πρόγραμμα προαιρετικό ανοικτό όπως συμβαίνει σήμερα εκεί όπου εφαρμόζεται πιλοτικά” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε