Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Κυβερνητικές πηγές: Δεκτή η πρότασή μας για τον “κόφτη” – Διαφώνησαν Τόμσεν – Βελκουλέσκου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το βασικό πακέτο για την αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας “έκλεισε” κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group και περιλαμβάνει μέτρα όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έκαναν δεκτή την πρόταση της Ελλάδας για τον δημοσιονομικό «κόφτη».

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έκαναν δεκτή την ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωδης ως βάση για συζήτηση καθώς έκριναν ότι πληροί τα κριτήρια που έθεσε το Eurogroup στο Άμστερνταμ.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές υπήρξαν ενστάσεις από ΔΝΤ και συγκεκριμένα από τον Πολ Τόμσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου, οι οποίοι που ήταν παρόντες στο EWG.

Η Βελκουλέσκου φέρεται επανέλαβε τα επιχειρήματα της επιστολής Λαγκάρντ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% έναντι του 3,5% και να αναδιαρθρωθεί το χρέος της Ελλάδας.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν, ότι εν τέλει το θέμα με τα προληπτικά μέτρα θα ρυθμιστεί τις επόμενες μέρες. Άλλωστε, νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για δήλωση Έλληνα αξιωματούχου ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι μια συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα μπορεί να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες 5-10 μέρες.

Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως ξεκίνησε στο EWG επισήμως η συζήτηση για το χρέος. Ο ESM κατέθεσε πρόταση για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από το ΔΝΤ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε