Δευτέρα, 19 Αυγ.
32oC Αθήνα

Καλό… Ιούνιο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων – Κατηγορώ Μουζάλα σε ΚΕΕΡΦΑ, ΜΚΟ και διεθνή ΜΜΕ

Καλό… Ιούνιο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων – Κατηγορώ Μουζάλα σε ΚΕΕΡΦΑ, ΜΚΟ και διεθνή ΜΜΕ

Νέους «στόχους» έβαλε ο Γιάννης Μουζάλας για την διαχείριση του προσφυγικού. Από το Πάσχα πάμε καλοκαίρι, αφού όπως είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι τον Ιούνιο θα γίνει η εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, σε σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες.

Από αναβολή σε… αναβολή το πάει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για το πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς η μία μετά την άλλη πρόβλεψη που ανακοινώνει στην Βουλή καταπίπτει.

Χαρακτηριστικά από τις «δεσμεύσεις» που ο ίδιος έθετε, λέγοντας ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα, σήμερα Παρασκευή (13.05.2016) απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη είπε πως «στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένα κέντρα και αφού πάρει “μορφή το χάος” θα δούμε ποιοι δικαιούνται να φύγουν και ποιοι να μείνουν»!

Ο Γιάννης Μουζάλας υπολόγισε τους «εγκλωβισμένους» αυτή τη στιγμή σε περίπου 60.000 και επεσήμανε πως είναι μια «οξεία κατάσταση», καθώς όπως είπε για την Ελλάδα αυτός ο αριθμός είναι τηρουμένων των αναλογιών σαν να πήγαιναν στην Γερμανία σε ένα μήνα 580.000 άνθρωποι.

Προανήγγειλε, επίσης, τη δημιουργία νέου Κέντρου Φιλοξενίας χωρίς όμως να αποκαλύπτει το πού, παρά μόνο λέγοντας πως θα είναι ένα καλό κέντρο όπως του Σκαραμαγκά που «εργαζόμαστε καθημερινά να γίνει καλύτερο και το οποίο δημιουργήθηκε για να μειωθεί το πρόβλημα στον Πειραιά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας όμως κατηγόρησε διεθνή ΜΜΕ και της ΚΕΕΡΦΑ ότι δημιουργούν επικοινωνιακή αναστάτωση στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, όπως στο Ελληνικό. «Βγαίνει μία ανακοίνωση από την ΚΕΕΡΦΑ ότι στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται 3.000 άνθρωποι, είναι 1.000 σε απεργία πείνας και υπάρχει επιδημία γαστρεντερίτιδας. Έτρεξα να δω τι ακριβώς συμβαίνει – γιατρός είμαι. Υπήρχαν 30 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους 3.500 πρόσφυγες και κανείς δεν κάνει απεργία πείνας. Φώναξα τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσα, όμως την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ έγραφαν για επιδημίες στην Ελλάδα και απεργία πείνας. Να είμαστε προσεκτικοί στην αξιολόγηση των θεμάτων».

Απαντώντας στις επισημάνσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη σχετικά με «περίεργους ανθρώπους…» και «ΜΚΟ που δημιουργούν κατάσταση μέσα στους πρόσφυγες δημιουργώντας τους την εντύπωση ότι την επόμενη ημέρα θα φύγουν αποτέλεσμα να προκύπτουν εντάσεις», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι διεξάγεται έλεγχος στις ΜΚΟ που εμπλέκονται με τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Η εμπλοκή τους είναι απαραίτητη και θα υπάρχει ρόλος που θα ανατεθεί στις ΜΚΟ» είπε, ενώ για τη χρηματοδότησή τους τόνισε πως «τα χρήματα που έχουν δοθεί στη χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Οι ΜΚΟ έχουν λάβει περίπου 100 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή τους» και επεσήμανε πως «θα πρέπει κάνουμε έλεγχο, για το τι γίνεται, αν γίνεται πάρτι με αυτά τα λεφτά ή πάνε για εκεί που προορίζονται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε