Τρίτη, 20 Αυγ.
29oC Αθήνα

Και ο “κόφτης” στο πολυνομοσχέδιο; Πότε θα κατατεθεί – Όλη διαδικασία

Και ο “κόφτης” στο πολυνομοσχέδιο; Πότε θα κατατεθεί – Όλη διαδικασία

Αύριο Πέμπτη (19.05.2016), το πιθανότερο, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο “σκούπα” για τα προαπαιτούμενα για να “κλείσει” η αξιολόγηση και σε αυτό δεν αποκλείεται τελικά να ενταχθεί και ο “κόφτης”. Αν και αρχικά, εξαιτίας των διαφωνιών που υπάρχουν ακόμη, είχε γίνει γνωστό πως μάλλον θα κατατεθεί ως τροπολογία, τώρα κυβερνητικές πηγές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Όπως ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές, μάλλον τελικά δεν θα υπάρξει τροπολογία για τον μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών, τον “κόφτη” κατά το κοινώς λεγόμενο πια, αλλά αυτός θα ενταχθεί μέσα στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη. Υπάρχει βέβαια και ένα ενδεχόμενο να κατατεθεί το νομοσχέδιο (που περιλαμβάνει σίγουρα τους έμμεσους φόρους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα “κόκκινα δάνεια”) ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης (18.05.2015). Πολλά θα κριθούν από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια για τον “κόφτη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κι αν το πολυνομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης (19.05.2106) τότε μπορεί να γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών την ίδια μέρα και η δεύτερη συνεδρίαση την Παρασκευή.

Όσον αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου «σκούπα», πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως οι πολιτικοί αρχηγοί μιλήσουν στην Ολομέλεια το Σάββατο, ώστε η ψηφοφορία να γίνει νωρίς την Κυριακή (22.05.2016), καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει για την Κωνσταντινούπολη.

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δύσκολα θα γεφυρωθούν έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου οι διαφορές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Εκείνο που λέγεται πως τελικά θα επιδιώξει η ελληνική πλευρά είναι να υπάρξει ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης για το θέμα του χρέους και να παραπεμφθεί ακόμη και για τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε