Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πιάστε την. Η ανάπτυξη το βάζει στα πόδια

Πιάστε την. Η ανάπτυξη το βάζει στα πόδια

Αν με τα μυαλά που κουβαλούν ορισμένοι στη Βουλή, δούμε την ανάπτυξη να εμφανίζεται στη γωνία, θα πρόκειται για θαύμα.

Γιατί δεν είναι τρελή η ανάπτυξη να εμφανιστεί όταν διάφοροι πολιτικοί την πετροβολούν.

Να για παράδειγμα βάζουν φόρο στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιεί η βιομηχανία και η βιοτεχνία για να βρουν ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια. Λες και δεν υπάρχουν άλλες σπατάλες στο Δημόσιο για να περικόψουν, λες και δεν υπάρχουν νεκροί οργανισμοί και υπηρεσίες που το μόνο που τους αρμόζει είναι το κλείσιμο, λες και το δημόσιο χρήμα δεν σπαταλιέται.

Σωστή η απόφαση να μην περικοπούν αμοιβές και μισθοί, αλλά να ισχύσει για ολόκληρη την οικονομία, δημόσια και ιδιωτική και όχι μόνο για κάποιες προνομιούχες ομάδες. Και λεφτά μπορούν να βρεθούν, αρκεί η κυβέρνηση να ξεφύγει από τις δαγκάνες του κρατισμού.

Δεύτερο παράδειγμα η παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα που ζήτησε να κοπεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τον κόφτη. Μα κύριε γενικέ του ΚΚΕ ψαλίδι στις δημόσιες επενδύσεις σημαίνει λιγότερη ανάπτυξη, λιγότερες θέσεις εργασίας.

Τώρα αν εσείς στο ΚΚΕ βλέπετε μόνο λεφτά που πάνε σε διάφορους ιδιωτικούς ομίλους δικαίωμά σας. Αλλά δυστυχώς ξεχνάτε πως κι΄ εσείς στο Δημόσιο ποντάρετε για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Βέβαια βλέπετε ένα άλλο δημόσιο, σοσιαλιστικό. Ως τότε τί κύριε Κουτσούμπα; Να σταματήσουν οι δημόσιες επενδύσεις;

Μετά από αυτά δεν τρελάθηκε η ανάπτυξη να μας επισκεφτεί. Θα το βάλει στα πόδια πετώντας πίσω της ¨μαύρη πέτρα¨.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε