Ο βουλευτής (πλέον) του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Real Fm την Κυριακή (29.05.2016) για ένα 10% του πληθυσμού της χώρας, που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρους και κρύβουν λεφτά, πολλά από τα οποία είναι “μαύρα”, στο εξωτερικό. «Μου αποδόθηκε μια φράση του κ. Μητσοτάκη», είπε και πρόσθεσε πως «ένα δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι πως, επειδή πολλά ακούγονται περί διχαστικών κηρυγμάτων, ο κ. Μητσοτάκης όταν ανέλαβε είπε ότι θέλει να εκπροσωπήσει το 40% του “Ναι” που είναι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και κανείς δεν το σχολίασε. Ήταν Πέμπτη. Και τώρα, η κατακλείδα ενός άρθρου δικού μου, επεξηγεί μια φράση που είπε ο κ. Μητσοτάκης και επίσης δεν σχολιάστηκε».
Εκτίμησε δε πως η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύθηκε το άρθρο του γιατί «ήταν εδώ ο Πούτιν και γιατί έκλεισε η αξιολόγηση και η ΝΔ δεν είχε από κάπου να πιαστεί». Ερωτηθείς για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, που πήρε αποστάσεις, ο Γιώργος Κυρίτσης είπε: «Ο κ. Μάρδας δεν είχε διαβάσει το άρθρο μου (…) Προφανώς κάτι του μετέφεραν στραβά».
«Να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόγραμμα να φορολογήσει τους πλούσιους; Ε, όχι ρε παιδιά, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», είπε επίσης και σημείωσε ότι η επίμαχη πρόταση «προφανώς δεν αφορά στους ανθρώπους που ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα, τα ευκόλως εννοούμενα πρέπει να παραλείπονται. Είναι μεγάλη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να πιαστεί απ’ αυτό».
Παραδέχτηκε δε ότι με το πολυνομοσχέδιο, τα βάρη των έμμεσων φόρων επιβαρύνονται και τους οικονομικά ασθενέστερους. «Με το φορολογικό νομοσχέδιο μεταφέρουμε τα βάρη στους πλούσιους, με το πολυνομοσχέδιο λόγω των έμμεσων φόρων μεταφέρουμε βάρη και στις ασθενέστερες βάσεις, αμβλύνοντας μια επιλογή η οποία ήταν 100 φορές χειρότερη και η οποία ήταν η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε.
Και σημείωσε πως αν ξαναέγραφε το άρθρο, δεν θα χρησιμοποιούσε την επίμαχη φράση. «Αν ήξερα ότι η ΝΔ θα το έπαιρνε να το κάνει σημαία επί δυο μέρες για μία λέξη, θα άλλαζα αυτή τη λέξη (μένουμευρωπαίοι) και θα έβαζα και τα πινακάκια από το δημοψήφισμα και τις εκλογές, που θα έδειχναν ότι οι λαϊκές περιοχές ψήφισαν έτσι και οι εύπορες περιοχές από την άλλη πλευρά και θα έβαζα και το πινακάκι με βάση τη θέση των ψηφοφόρων στην παραγωγή, αν είναι εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι. Αυτή η εκλογική γεωγραφία ταυτίζεται και στις δυο αναμετρήσεις και στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ