Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Χτύπησε η καμπάνα για τον… Κυριάκο το μεταρρυθμιστή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Λίγο (μπορεί και πολύ, εξαρτάται) άβολα θα αισθάνθηκε σήμερα ο Κυριάκος ο μεταρρυθμιστής ή κατά κόσμον Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και ξέρετε γιατί; Διότι χτύπησε η καμπάνα για το μεταρρυθμιστικό του ζήλο, όταν αποκαλύφθηκε ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να γλιτώσει 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αν ο ίδιος ως υπουργός αρμόδιος για τη δημόσια διοίκηση, καθιέρωνε υποχρεωτικά την ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων της διοίκησης.

Το αποκάλυψε σήμερα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης λέγοντας ότι θα το προωθήσει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Βέβαια δεν είπε κουβέντα για την καθυστέρηση ενάμισι χρόνο τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση (ίσως γιατί πριν από τη συμφωνία δεν κυβερνούσε ή κυβερνούσε όσο πατάει η γάτα), ούτε έκανε αυτοκριτική, αφού με 500 εκατ. λιγότερες δαπάνες θα γλίτωναν συντάξεις ή θα έμπαιναν λιγότεροι φόροι με το τρίτο μνημόνιο.

Αντε Χριστόφορε προχώρα γρήγορα, πριν εξαντληθεί ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης… Γιατί με αγορανομικούς όρους είναι είδος εν ανεπαρκεία, όπως θα έγραφε στο… χαρτί ο αρμόδιος καρεκλοκένταυρος δημόσιος υπάλληλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε