Πολιτική

Σάλος από νέες δηλώσεις Φίλη: Η διδασκαλία των αρχαίων στο γυμνάσιο είναι παρά φύσιν

Για άλλη μία φορά αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος σε εκδήλωση στην Καλλιθέα η οποία στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικούς, είπε κάτι που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο στην εκπαίδευση, δήλωσε μεταξύ άλλων πως η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο γυμνάσιο είναι παρά φύσιν.

Ο κ. Φίλης απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν στη συγκέντρωση αναρωτήθηκε εάν είναι παιδαγωγικά σωστό ένα παιδί στην Α΄ Γυμνασίου “να τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο και δύο ώρες Νέα Ελληνικά”, σημειώνοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι παρά φύσιν.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης αμφισβήτησε τη σπουδαιότητα των αρχαίων ελληνικών, λέγοντας χαρακτηριστικά “τα παιδιά μας δεν μιλάνε σωστά τα ελληνικά. Κάτι φταίει. Τα αρχαία ελληνικά βοηθούν στο να μαθαίνουν τη γλώσσα καλύτερα. Εσείς λέτε ναι, εγώ δεν ξέρω”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης