Ειδικότερα, οι επισκέπτες που έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 63.830 έναντι 60.880 τον ίδιο μήνα πέρσι. Συγκριτικά με το 2014, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη φτάνοντας σε ποσοστό το 7,48% καθώς εκείνον τον μήνα είχαν φτάσει στη Ρόδο αεροπορικώς 59.386 άτομα. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που προκαλεί αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν παρά τις εύλογες δυσκολίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν.
Από τα στοιχεία του Απριλίου προκύπτει ότι η αγορά της Αγγλίας, ο μεγαλύτερος τροφοδότης για τη Ρόδο, εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση της κατάταξης και μάλιστα να καταγράφει και αύξηση σε ποσοστό 26%, απόδοση μάλλον αναμενόμενη, αφού από τον Μάρτιο είχαν αποτυπωθεί οι τάσεις στην αγγλική αγορά που ήθελαν αύξηση στο τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο.
Στον αντίποδα, η Γερμανία η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Ρόδο κρατά τη δεύτερη θέση της κατάταξης αλλά με μεγάλες απώλειες της τάξης του 30%. Την ίδια πτωτική τάση εμφανίζουν και άλλες χώρες όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο λόγω της υστέρησης που παρουσίαζαν οι κρατήσεις για το ξεκίνημα της σεζόν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν, η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Γαλλία, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι οι επιδόσεις της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία και το Ισραήλ, δύο σημαντικές αγορές για τη Ρόδο που κατέγραψαν αύξηση, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Πάντως ο διπλασιασμός της κίνησης από τη Ρωσία ίσως να είναι ένα θετικό μήνυμα, συν το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε και άφιξη Ουκρανών τουριστών, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Όσο για τους Ισραηλινούς συνεχίζουν να καταγράφουν αυξήσεις αν και σε μικρά ποσοστά, όπως και πέρυσι, στην κίνηση, ενώ και οι περισσότερες σκανδιναβικές χώρες φαίνεται ότι ακολουθούν την ίδια πορεία. Εξαίρεση αποτελεί η Νορβηγία, η οποία καταγράφει μείωση στα ούτως ή άλλως μικρά ποσοστά τουριστών εικόνα που σημειώθηκε και πέρσι για όλη την τουριστική περίοδο.