Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,4 και η Νέα Δημοκρατία 21,4%. Ανατροπή υπάρχει και όσον αφορά στο τρίτο κόμμα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να λαμβάνει 6% (έχει αυξήσει το ποσοστό της κατά 2% σε διάστημα τεσσάρων μηνών), αφήνοντας για πρώτη φορά πίσω της τη Χρυσή Αυγή που είναι στο 5,4%, ενώ πέμπτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,9%.
Κάτω από το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή είναι η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ 2,5% και Το Ποτάμι με 1,8%. Όσον αφορά στο νέο κόμμα, του Γιώργου Καρατζαφέρη, την Εθνική Ενότητα, συγκεντρώνει 1,6%.
Τα ποσοστά αυτά, με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου που φτάνει στο 32%, διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,4%, ΣΥΡΙΖΑ 27%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,7%, Χρυσή Αυγή 8%, ΚΚΕ 7,2%, Το Ποτάμι 2,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,7%, Ένωση Κεντρώων 3,8% και Εθνική Ενότητα 2,4%.
Κατά πέντε μονάδες (από τον Ιανουάριο) έχει πέσει η δημοφιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και από το 34,8% έχει φτάσει στο 29,7%. Πτώση όμως παρουσιάζουν και τα αντίστοιχα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από το 33,2% του Ιανουαρίου έχει φτάσει στο 30%. Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται μεν ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά τόσο εκείνος όσο και ο πρωθυπουργός έχουν χάσει έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό πως «κανένας από τους δυο» απάντησε η πλειοψηφία, δηλαδή το 38,2% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα «Αν τελικά η κυβέρνηση κάνει δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα, εσείς τι θα ψηφίζατε», το ποσοστό υπέρ του «Όχι, δεν εγκρίνω τα μέτρα» είναι συντριπτικό και φτάνει το 54,8%, ενώ το 23% δηλώνει «Ναι, εγκρίνω τα μέτρα». 9,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δεν θα ψήφιζαν καν, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 8,8%.
Διχασμένοι φαίνεται πως είναι οι πολίτες όσον αφορά στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Από το 72,9% πέρυσι έχει πλέον φτάσει στο 60,3%. Διχάζει επίσης και η πορεία της χώρας τα επόμενα πέντε χρόνια. Παραμονή στην ευρωζώνη με τήρηση του Μνημονίου θέλει το 49,5% αλλά την ίδια στιγμή το 44,5% βλέπει προοπτική και εκτός ευρώ, με τη βεβαιότητα όμως πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (70, 6%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους “Θεσμούς”. Περίπου οι 4 στους 10 που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση (38%) πιστεύουν πως η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές αν εκείνοι δεν σεβαστούν τις “κόκκινες” γραμμές της, ενώ σχεδόν οι 3 στους 10 (29%) θέλουν να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση, έστω και με επώδυνα μέτρα. Ποσοστό της τάξης του 26,9% θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί ακόμη κι αν πιεστεί η οικονομία.
Το 63,4% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. Θετικά απαντά το 6,5%, μάλλον θετικά το 12,3%, μάλλον αρνητικά το 16,3%.
Όσον αφορά στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της και πάλι το πρόσημο είναι… αρνητικό. Το 48% απαντά πως την κρίνει αρνητικά, μάλλον αρνητικά το 18,1%, θετικά το 10,1% και μάλλον θετικά το 19,3%.