«Θεωρώ ότι τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να θέτει ο αρμόδιος υπουργός, προκειμένου να θεσπίσει νέα ασφαλιστικά μέτρα, δεν πρέπει να είναι του είδους «γραβάτες και μαντηλάκια». Ο υπουργός πρέπει να έχει την εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας της χώρας καθώς και του ρόλου και της αποστολής των Δικηγόρων» τόνισε, επίσης, ο κ. Αλεξανδρής.
Οι επιστημονικοί φορείς συνεχίζουν-από εδώ και στο εξής- με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος επισήμανε πως: «τo Δικηγορικό Σώμα, με απόλυτη συνέπεια επί τρεις μήνες μετά την αρχική δημοσιοποίηση του ασφαλιστικού προσχεδίου διεκδίκησε το δικαίωμά του σε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Δυστυχώς, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να σκληρύνει την στάση του και να αντισταθεί με την ίδια συνέπεια και σοβαρότητα στην προοπτική ψήφισης ενός νομοσχεδίου, το οποίο αφανίζει κατά απολύτως αποτελεσματικό τρόπο όλες τις γενιές των δικηγόρων που σήμερα σε όλη την Ελλάδα ασκούν το επάγγελμα τους. Η αντίσταση αυτή δεν έχει συντεχνιακά χαρακτηριστικά. Αντίθετα, είναι αντίσταση υπαρξιακού χαρακτήρα για τον κλάδο».
Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής επισήμανε πως “από εδώ και πέρα, αν επιβληθούν και ψηφισθούν τελικώς τα μέτρα του επίμαχου νομοσχεδίου, θα περιοριστούν υπέρμετρα -και κατά παράβαση των αρχών του κράτους δικαίου- οι δυνατότητες αποτελεσματικής προβολής των δικαιωμάτων των πολιτών στα δικαστήρια”.