Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Euroleague: “Σκούπισμα”! Βαρύς αποκλεισμός για Παναθηναϊκό, “αποθέωση” για Διαμαντίδη

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αποτυχία! Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος από την Λαμποράλ Κούτσα, ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ (84-75) και με 3-0 στα πλέι οφ είπε πικρό αντίο στο Final 4 της Euroleague. Καταιγισμός τρίποντων από τους Βάσκους, με “σεληνιασμένο” Άνταμς. Αποθέωση για τον Διαμαντίδη που ήταν το τελευταίο του Ευρωπαϊκό ματς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να προκριθεί στο 12ο φάιναλ φορ Euroleague στην ιστορία του και πρώτο από το 2012 (Κωνσταντινούπολη) στέφθηκε από μεγάλη αποτυχία. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με 84-75 από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ, στο 3ο αγώνα πλέι οφ, με τους Βάσκους να “σκουπίζουν” τη σειρά με 3-0 και να γίνονται η δεύτερη ομάδα που κλείνει θέση για Βερολίνο, μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αποθεώθηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της μεγάλης καριέρας των αμέτρητων ρεκόρ και τίτλων.

Απίστευτος Γιάνκοβιτς, η Λαμποράλ “πήρε” το δεκάλεπτο

Επηρεασμένος από τη… λάβα του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς με πολύ καλή άμυνα (μεγάλη η συνεισφορά του Καλάθη) και με τον Γιάνκοβιτς να βγάζει τρομερή… ενέργεια και να δίνει λύσεις και στις δυο ρακέτες.

Η Λαμποράλ πέρασε το πρώτο… σοκ (με τους πόντους του Άνταμς), έγινε πιο γρήγορη στις επιθετικές της προσπάθειες, εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Γιάνκοβιτς και το “¨δώρο” των βολών (οι “πράσινοι” έφτασαν γρήγορα στα 5 φάουλ) και κατάφερε να προσπέρασει το “τριφύλλι” (13-15. Η επιστροφή του Γιάνκοβιτς όμως και η παρουσία του Κούζμιτς βοήθησαν την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, αλλά η είσοδος του Μπουρούση έφερε το 17-20 του δεκαλέπτου.

Ανεπηρέαστη η Λαμποράλ, έμεινε κοντά το “τριφύλλι”

Οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Φώτσης στην αρχή της περιόδου (ο Γουίλιαμς άργησε να σκοράρει) κράτησαν κοντά τους “πράσινους” στο σκορ, αλλά οι Ισπανοί δεν έχασαν το προβάδισμα και μάλιστα έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (28-38) όντας εύστοχοι από το τρίποντο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους.

Οι πόντοι του Ραντούλιτσα και οι δημιουργίες του Διαμαντίδη “νοικοκύρεψαν” το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο κόσμος εκνευριζόταν με κάποια σφυρίγματα του Λαμόνικα. Το “τριφύλλι” προσπάθησε να… ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο την διαφορά, με τον Διαμαντίδη να την φέρνει στο -5 (37-42 του ημιχρόνου.).

“Ξύπνησε” ο Γουίλιαμς, αλλά… άντεξαν οι φιλοξενούμενοι

Με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου ο Γουίλιαμς άρχισε να.. ενεργοποιείται και να παίρνει προσπάθειες να συνεισφέρει στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο 44-44. Το καλάθι όμως του Διαμαντίδη ήταν αυτό που έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους “πράσινους” με 53-52. Η πρωτοπορία στο σκορ άλλαζε συνέχεια, αφού οι Ισπανοί δεν επέτρεψαν να… κατηφορίσει το ΟΑΚΑ (ο Πλάνινιτς έκανε μεγάλη ζημιά στο “ζωγραφιστό”) και μάλιστα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 55-56.

Οι “πράσινοι” δεν έβαλαν… χειροπέδες στον “σεληνιασμένο” Άνταμς

Ο Διαμαντίδης συνέχισε να κάνει ότι μπορεί σε άμυνα και… δημιουργία, Ραντούλιτσα και Γκιστ φρόντισαν να σκοράρουν αλλά ο Άνταμς είχε την “απάντηση”, αφού δεν σταμάτησε να… φορτώνει το καλάθι της ομάδας του Τζόρτζεβιτς, ενώ το τρίποντο.. μαχαιριά του Μπουρούση -λίγο πριν είχε ταπώσει τον Γκιστ- έκανε το 68-78, 2:30” πριν το φινάλε. Ο Τζέιμς απάντησε στο τρίποντο του Διαμαντίδη, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση. Ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει τον μεγάλο αρχηγό, που έγινε αλλαγή λίγο πριν το τέλος, έχοντας ένα… πικρό “αντίο” (75-84).

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42, 55-56, 75-84

Παναθηναϊκός: Χέινς, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 1, Φελντέιν, Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 11 (1), Καλάθης 6, Κούζμιτς 6, Ουίλιαμς 11 (1), Χάντερ 2. Λαμποράλ: Τζέιμς 20 (4), Πλάνινιτς 8, Μπουρούσης 9 (1), Μπλάζιτς 4, Τιγί, Άνταμς 24 (3), Κορμπάτσο 6 (2), Μπέρτανς 13 (1).

Παναθηναϊκός: 11/15 βολές, 23/47 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 29-16 ριμπάουντ, 13 λάθη, 23 ασίστ, 5 κλεψίματα, 6 κοψίματα.
Λαμποράλ: 17/18 βολές, 17/35 δίποντα, 11/29 τρίποντα, 24-8 ριμπάουντ, 8 λάθη, 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 4 κοψίματα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε