Σάββατο, 28 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Γκολάρα ο Ντε Μπρούιν! Ιστορική πρόκριση για Σίτι επί της Παρί (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Σίτι νίκησε την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 μέσα στο Μάντσεστερ και -μετά το 2-2 του Παρισίου- εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League! Έχασε πέναλτι ο Αγκουέρο. Όλα τα… λεφτά το γκολ του Ντε Μπρούιν.

Ιστορική βραδιά για την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς νίκησε με 1-0 την Παρί Σεν-Ζερμέν στην Αγγλία και στην παρθενική της συμμετοχή στα προημιτελικά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Αν και το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο του δεκάλεπτο, παρά την καλή παρουσία της Μάντσεστερ Σίτι, η συνέχεια ήταν διαφορετική με την παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 16′ με τον Χαρτ να βγάζει σε κόρνερ την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς.

Οι “πολίτες” είχαν καλύτερη κυκλοφορία τη συνέχεια, έχασαν τις πρώτες τους ευκαιρίες με τον Αγκουέρο και έφτασαν μια.. ανάσα από το 1-0 στο 29′. Ο Αργεντινός προσπέρασε τον Τραπ, ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε πέναλτι, ωστόσο ο Αγκουέρο με πολύ κακή εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ.

Και η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν από τους γηπεδούχους, με το σουτ του Νάβας από το ημικύκλιο της περιοχής να περνάει άουτ. Απ΄την άλλη, ο Μπλαν αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Μότα, που αντιμετώπισε πρόβλημα, με τον Λούκας Μόουρα να παίρνει τη θέση του.

Οι Παριζιάνοι ανέβασαν το ρυθμό τους και στο 66′ είχαν καλή στιγμή με την κεφαλιά του Σίλβα να αναγκάζει τον Χαρτ να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στη συνέχεια, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες. Παρά την υπεροχή των φιλοξενούμενων, η ομάδα της Σίτι ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Στο 76′ ο Ντε Μπρούιν ξεμαρκαρίστηκε ωραία, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους “πολίτες”.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ με τον Ιμπραΐμοβιτς (86′), το οποίο σωστά δεν κατοχυρώθηκε, αφού ο Σουηδός ήταν ένα μέτρο οφσάιντ. Έτσι η Σίτι πήρε αυτή τη μεγάλη και ιστορική για την ομάδα πρόκριση. 

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούινε (84′ Γιάγια Τουρέ), Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (87′ Ντελφ), Αγκουέρο (93′ Ιχεανάτσο). 

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61′ Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (44′ Λούκας Μόουρα), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε