Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Καταγγελία Σταύρου Θεοδωράκη: Στέλνουν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο Μουζάλα για το προσφυγικό. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυθαιρεσίες και υποστήριξε ότι πρόσφυγες στέλνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία πολιτευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Υπάρχουν πολλά που ακούγονται για οικονομικά παιχνίδια στην πλάτη του προσφυγικού. Πρόσφυγες που στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ. Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά; Είναι και δικό μας ερώτημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Και υπάρχουν και τα μεγαλύτερα ερωτήματα και τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Αφού για μήνες ολόκληρους η κυβέρνηση δεν προχωρούσε τις διαδικασίες για τα Hot Spot των νησιών, τελικά υπό την πραγματική απειλή της αποπομπής από την Σέγκεν έκανε διαγωνισμούς μίας ημέρας. Διαγωνισμούς στο πόδι κάθε άλλο από αδιάβλητους. Ένα παράδειγμα θα σας δώσω. Για το Hot Spot της Χίου μια εταιρεία από την Αργυρούπολη πήρε 854 χιλιάδες Ευρώ. Τι έφτιαξε με αυτά τα 854 χιλ. Ευρώ; Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο δήμος. Τα container του Hot Spot είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους. Τα θυμάστε όσοι υπηρετήσατε. Στρατιώτες παντού και λίγοι εργάτες, προφανώς της εταιρείας. Ένας εργολάβος χωρίς σύμβαση εργασίας και δουλειές χωρίς τιμολόγια”.

Ο Σταυρός Θεοδωράκης επανέλαβε ότι χρειάζεται εθνική πολιτική για το προσφυγικό: “Ένα πράγμα δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω: Χρειάζεται εθνική κι όχι κομματική πολιτική στο Προσφυγικό. Χρειάζεται σχέδιο με συναίνεση και άνθρωποι με ευρύτερη αποδοχή και δοκιμασμένες ικανότητες. Κι αυτά χρειάζονται τώρα. Τώρα που καταρρέει ακόμη και η εικονική πραγματικότητα που έχτισε το δήθεν Συντονιστικό σας. Καλά είναι τα στασίδια στα κανάλια αλλά δεν αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα με θεωρίες και ιδεολογήματα. Έχετε καταλάβει τι διακυβεύεται καθημερινά στις λάσπες της ανοργανωσιάς σας; Τις σκοτεινές δυνάμεις που μπορούν να απελευθερωθούν; Κυρίως στη σημερινή Ελλάδα; Προσέξτε! Επιτέλους κυβερνήστε! Αφήστε τα επικοινωνιακά κολπάκια και κινητοποιηθείτε. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το κάνουμε εμείς, το Ποτάμι, που είμαστε στην Αντιπολίτευση, επιτέλους κάντε το κι εσείς που είστε Κυβέρνηση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε