Δευτέρα, 19 Αυγ.
31oC Αθήνα

Μοιραράκη σε Στουρνάρα: Ανάλαβέ τα όλα εσύ να τελειώνουμε!

Μοιραράκη σε Στουρνάρα: Ανάλαβέ τα όλα εσύ να τελειώνουμε!

Δεν ήταν μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης που είχαν συνάντηση στο Χίλτον με τη Δέσποινα Μοιραράκη και άκουσαν τις… επιθυμίες της για τη διαπραγμάτευση. Τετ α τετ με τη «βασίλισσα της μπουχάρας» είχε και ο Γιάννης Στουρνάρας όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας κλήθηκε εσπευσμένα να συνδράμει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, παραδοσιακά, η γνωστή έμπορος χαλιών κάνει μπαζάρ αλλά φέτος τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε (ακούστηκε να λέει πως οι εισπράξεις της έχουν μειωθεί κατά 70% και η προσέλευση ήταν μειωμένη). Και μετά το τετ α τετ με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών ήρθε και η συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτή τη φορά, η κα Μοιραράκη δεν έμεινε στις… παροτρύνσεις να τελειώνει η διαπραγμάτευση («έχει ναυαγήσει το εμπόριο, έχει ναυαγήσει η χώρα» τους είπε). Αυτή τη φορά προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, όταν είδε τον Γιάννη Στουρνάρα, τον πλησίασε και του ζήτησε να αναλάβει εκείνος τη διαπραγμάτευση! «Μου ζήτησε να αναλάβω τα οικονομικά της χώρας» αφηγήθηκε ο διοικητής της ΤτΕ. Και το… αίτημά της αυτό διατυπώθηκε μπροστά στους δυο υπουργούς, που έδειχναν αδιάφοροι. «Μα δεν γίνεται να συμβεί αυτό» της απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας

Αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη: «Όχι, να τα αναλάβεις εσύ, να τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις» είπε. «Δεν γίνεται, κυρία μου, είμαι ο κεντρικός τραπεζίτης. Έχω άλλη αποστολή, μην επιμένετε» ανταπάντησε ο Γ. Στουρνάρας. Αλλά η Δέσποινα Μοιραράκη δεν… άκουγε τίποτα: «να τα αναλάβετε όλα εσείς για να τελειώνουμε» του ξανάπε και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Μετά το διάλογο με τη Δέσποινα Μοιραράκη, ο Γιάννης Στουρνάρας πήρε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη και πήγαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν τσάι και συζήτησαν για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε