Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Πάσχα 2016: Οι 10 top πασχαλιάτικοι προορισμοί!

Πάσχα 2016: Οι 10 top πασχαλιάτικοι προορισμοί!

Η διάθεση να ταξιδέψουμε δεν εξαρτάται και τόσο από τον καιρό όσο από την βαθιά εσωτερική ανάγκη για ανανέωση. Το Πάσχα είναι η τέλεια ευκαιρία για ένα ταξιδάκι.

Κάθε ταξίδι βέβαια είναι όμορφο, ο προορισμός ίσως και να μην έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η διάθεση για περιπέτεια, ανακαλύψεις, ίσως η νοσταλγία για έναν τόπο που θέλουμε να δούμε και πάλι ή το όνειρο να γνωρίσουμε έναν τόπο με τον οποίο έχουμε κρυφή εμμονή. Ας δούμε παρ’ όλα αυτά τους top προορισμούς στην Ελλάδα και τον κόσμο για να περάσουμε αυτές τις όμορφες ανοιξιάτικες μέρες.


Σαντορίνη:
Η Σαντορίνη δεν θέλει και πολλές συστάσεις, ένα μαγικό νησί, πέρα και έξω από κάθε περιγραφή. Το Πάσχα είναι η τέλεια εποχή για να βρεθεί κάποιος στην θηραϊκή γη, στην Οία και το Εμποριό, από την μια γιατί θα δει μια πιο αυθεντική Σαντορίνη, που θα γιορτάσει με παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα, και από την άλλη γιατί θα υπάρχει σχετική ηρεμία, ναι μεν θα έχουν ήδη έρθει οι ταξιδιώτες, αλλά όχι στα τεράστια κύματα που αναμένονται το καλοκαίρι! Ένα ηλιοβασίλεμα για τα μάτια σας μόνο!


Κεφαλονιά:
Περνώντας στο μυστηριακό Ιόνιο η Κεφαλονιά είναι μια τέλεια πασχαλινή πρόταση. Θα μπορέσετε να ζήσετε ξένοιαστες στιγμές σε ένα καταπράσινο νησί, θα χαρείτε τις ακολουθίες του Πάσχα στο επτανησιακό μουσικό ιδίωμα που είναι ιταλιάνικο στο άκουσμα και φυσικά θα δείτε το θαύμα αυτό που λέγεται σπήλαιο Μελισσάνης και είναι ένα σμαράγδι!


Κρήτη:
Η Κρήτη είναι μια σίγουρη επιλογή για απολαυστικό Πάσχα. Αν θέλετε να γνωρίσετε την αυθεντική Κρήτη μπορείτε να φύγετε έξω από τις γνωστές της πόλεις, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα, την Σητεία, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο και να περιπλανηθείτε στην ορεινή επικράτεια ή να γνωρίσετε τις συνταρακτικές της κρυφές παραλίες. Η Αγία Ειρήνη για παράδειγμα στην ανατολική Κρήτη, σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και με μια υπέροχη διαδρομή, είναι μια αποκάλυψη που θα σας συνταράξει!


Μετέωρα:
Αν κάποιος θέλει να γνωρίσει ταυτόχρονα το βάθος της ορθόδοξης παράδοσης και ένα μεγαλειώδες φυσικό φαινόμενο, πρέπει να βρεθεί Πάσχα στα Μετέωρα. Οι βράχοι κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους, τα μοναστήρια είναι κοσμήματα αρχιτεκτονικής και τριγύρω ανοίγονται μαγευτικές διαδρομές. Η Καλαμπάκα είναι ακριβώς στην ποδιά των Μετεώρων, το ίδιο και πάμπολλα αυθεντικά χωριά, τα Τρίκαλα είναι πολύ κοντά, το ίδιο και τα μαγικά τοπία της Ελάτης και του Περτουλίου. Όνειρο!


Αθήνα:
Αν δεν μπορέσετε να ταξιδέψετε έξω από την Αθήνα, ή αν βρεθείτε εδώ το Πάσχα, δεν θα περάσετε καθόλου άσχημα! Κάντε χαλαρές βόλτες στους αρχαιολογικούς χώρους και το ιστορικό κέντρο, γνωρίστε την επικράτεια του Υμηττού – θα εκπλαγείτε με το πόσα μυστικά κρύβει – παρακολουθήστε την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στην Ρώσικη Εκκλησία, είναι πολύ συγκινητική, και την αναστάσιμη στην Ορφοκκλησιά στο Γαλάτσι. Η Αθήνα είναι all time classic προορισμός και η άνοιξη της πηγαίνει πολύ!


Μόσχα:
Η πανέμορφη και επιβλητική Μόσχα είναι όντως ιδανικός προορισμός για το Πάσχα. Κάτι το ομόδοξον, κάτι που οι Ρώσοι έχουν πολύ συγκινητικά έθιμα του Πάσχα, κάτι που οι εκκλησίες είναι σας βγαλμένες από παραμύθι, η Μόσχα θα σας συναρπάσει. Το να παρακολουθήσετε την αναστάσιμη λειτουργία στον υπέρλαμπρο ναό του Αγίου Βασιλείου, ξέροντας ότι έχει λειτουργήσει εδώ, στον ίδιο χώρο, και ο Μάξιμος ο Γραικός, δεν είναι λίγο πράγμα!


Ρώμη:
Την Ρώμη την αγαπάμε κάθε εποχή. Μιας και το καθολικό Πάσχα έχει περάσει, η πανέμορφη πόλη θα έχει βρει τους ρυθμούς της και δεν θα έχουν έρθει ακόμα οι πάντες, όπως λίγο αργότερα! Μπορείτε να χαρείτε την μυστική Ρώμη, να γνωρίσετε το Βατικανό, να δείτε την Πιάτσα Ντ’ Εσπάνια, χωρίς να κάνετε ουρές για μια θέση στα σπουδαία της αξιοθέατα.


Νέα Υόρκη
: Η άνοιξη στην Νέα Υόρκη είναι συνταρακτική. Όσο κι αν η πόλη εκτείνεται καθ’ ύψος, σε μια προβολή της αμερικανικής κυριαρχίας στην φύση, το τεράστιο Σέντραλ Παρκ, που αποτελεί έναν ολόκληρο κόσμο, επιμένει να ανθίζει και να θυμίζει άγρια φύση! Plus, θα μπορέσετε στην καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης να ανταλλάξετε ευχές στα ελληνικά, να σπάσετε αυγά και να φάτε παραδοσιακότατο οβελία, μιας και είναι γνωστό ότι η ελληνική παροικία της Νέας Υόρκης είναι από τις σημαντικότερες. Το έχουμε ζήσει και έχει πλάκα!


Κωνσταντινούπολη
: Η μαγεμένη Κωνσταντινούπολη, με την επιβλητική της προσωπικότητα, τον Βόσπορο και τα Πριγκηπονήσια, το Φανάρι και τον Γαλατά, τις πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες της και τα μυστικά της αριστουργήματα, είναι ο ιδανικός προορισμός για να ζήσετε λίγο στο αυτοκρατορικό Βυζάντιο! Δεν γίνεται βέβαια να ακούσετε την αναστάσιμη ακολουθία στην Αγία Σοφία, μπορείτε όμως να την ακούσετε στον Πατριαρχικό Ναό, από τον ίδιο τον Προκαθήμενο όλης της Οικουμένης…


Ιερουσαλήμ:
Φυσικά το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ είναι ανεπανάληπτο! Και, πάλι φυσικά, θα έχει πολύ κόσμο, είναι δεδομένο, τέτοια εποχή δεν πέφτει καρφίτσα στην αγιασμένη πόλη των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών. Ωστόσο εδώ είναι που έγιναν όλα, εδώ είναι ο τόπος της σταύρωσης, ο Πανίερος Τάφος και εδώ έγινε η Ανάσταση…η ατμόσφαιρα στην Αφή του Αγίου Φωτός είναι μια υπερβατική εμπειρία, είτε πιστεύει κάποιος στα θαύματα είτε όχι…Η μεγαλειώδης και δαιδαλώδης Ιερουσαλήμ έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο και αξίζει να την γνωρίσετε…Ειδικά το Πάσχα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε