Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Οι άξονες της συμφωνίας Κοντονή με FIFA για την επανέναρξη του Κυπέλλου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η συνάντηση του Υφυπουργού αθλητισμού με τον εκπρόσωπο της FIFA είχε θετική εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού φαίνεται πως αποφεύγεται το Grexit. Ποια είναι τα θέματα που… έπεσαν στο τραπέζι και συμφωνήθηκαν από τις δυο πλευρές…

Όλα δείχνουν πως βρέθηκε η “χρυσή τομή” και το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα γλιτώσει από το καταστροφικό ενδεχόμενο του “Grexit”, αφού ο Σταύρος Κοντονής τα βρήκε με τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA και ΕΠΟ.

Από την επόμενη Τετάρτη, η επιτροπή της FIFA θα έρθει στην ΕΠΟ για να εναρμονιστεί το καταστατικό της ελληνικής ομοσπονδίας με τα ισχύοντα στη FIFA. Μέσα σε 20 ημέρες θα παραπέμψει τους επτά εμπλεκόμενους στην “εγκληματική οργάνωση”, για να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Πρόκειται για τους διαιτητές Δημητρόπουλο, Σπάθα, Γιάχο και τους παράγοντες Παπανικολάου, Υφαντή, Προύντζο και Παπακωνσταντίνου.

Το υπουργείο περιμένει μέσα σε 48 ώρες να έρθει από τη FIFA επιστολή η οποία θα διευκρινίζει τις αλλαγές που θα γίνουν σχετικά με τον κανονισμό, τη διαιτησία, τα πειθαρχικά και τον κώδικα δεοντολογίας (στα πρότυπα της παγκόσμιας ομοσπονδίας).

Η ΕΠΟ την Τετάρτη θα αποσύρει την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας και θα κάνει αίτηση θεραπείας για την επανεκκίνηση του κυπέλλου. Εν συνεχεία η απόσυρση θα κοινοποιηθεί στον υφυπουργό, που θα αποφασίσει την επανέναρξη του κυπέλλου μέχρι την Παρασκευή. Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή με παιδιά στην εξέδρα και με ξένους διαιτητές (ειδικά αν ο τελικός είναι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό).

 Η ενημέρωση του υφυπουργείου:

Κατ’ αρχάς η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσης της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο. Άμεσα κάνει αίτηση θεραπείας (αυτός είναι ο νομικός όρος) στον κ. Κοντονή για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Εντός 48 ωρών, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, η ΦΙΦΑ θα αποστείλει γραπτώς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση τα οποία είναι:

1. Να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία επιτροπή της ΦΙΦΑ, η οποία θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.

2. Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων της εγκληματικής οργάνωσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα πριν από το 2014.

Αφού ο κ. Κοντονής λάβει στα χέρια του την επιστολή της ΦΙΦΑ με τις δεσμεύσεις της, τότε θα προχωρήσει στην επανέναρξη του Κυπέλλου, είτε με κεκλεισμένων των θυρών είτε παρουσία μαθητών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ, έχει πέσει ο τελικός της διοργάνωσης να διεξαχθεί με ξένο διαιτητή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε