Σάββατο, 27 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σαμπάνιες, σταρ κι η γκάφα του Τζακ Νίκολσον με τον Μπράιαντ (VIDEO, ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ως ball boy σκούπιζε παρκέ στην Ιταλία, όπου αγωνιζόταν ο πατέρας του, Τζο. Επειτα, “σκούπιζε” πρωταθλήματα με τους Λέικερς. Η βραδιά αυτή ήταν… πολύ Κόμπε Μπράιαντ . Αυτά τα 20 χρόνια το ΝΒΑ ήταν… πολύ Κόμπε Μπράιαντ.

Για λίγο το “Staples Center” έμοιαζε με το κέντρο του κόσμου. Ενας αγώνας μπάσκετ θύμιζε τη βραδιά των Oscar. Γιατί έτσι γίνεται με τους μεγάλους που βρίσκονται πέρα από τον Ατλαντικό. Σταρ του κινηματογράφου, του τραγουδιού και μεγάλοι αθλητές ήταν εκεί στον… Kobe’s Farewell.  

 

Τον αποχαιρετισμό στον Κόμπε ανέλαβε ο Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος τον χαρακτήρισε κορυφαίο Λέικερ ever. “Οχι, εγώ. Εσύ είσαι!” απάντησε ο Black Mamba. Ποιος από τους δύο ήταν τελικά; Ο Τζακ Νίκολσον θα πετύχαινε και στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Απάντηση στο “καυτό” ερώτημα δεν έδωσε τα ξημερώματα, αν και στριμώχθηκε αρκετά ο τοπ οπαδός των “Λιμνανθρώπων”. “Ίσως να αποχωρήσω κι εγώ μαζί του!”, είπε ο Νίκολσον και ερωτηθείς για τον κορυφαίο Λέικερ απάντησε: “Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τόσους σπουδαίους παίκτες που αγωνίστηκαν σε αυτή την ομάδα, όμως ο Μπράιαντ είναι σαφώς ένας από τους κορυφαίους Λέικερ όλων των εποχών!”.

Μετά τις 5.30 τα ξημερώματα άρχισε το μαγικό ρεσιτάλ του Μπράιαντ, καθώς στο ματς με τους Τζαζ πέτυχε 60 πόντους, τους περισσότερους που έχει σημειώσει αθλητής στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. 

Ολοι οι συμπαίκτες του έψαχναν να τον βρουν στο παρκέ για την ασίστ. Ηταν συγκινητικοί. Βέβαια, το ρεκόρ του είναι 81 πόντοι και ο Νίκολσον αποκάλυψε τη γκάφα του: “Εχασα το μεγάλο ματς του Κόμπε με τους 81π. κόντρα στο Τορόντο. Είχα αφήσει εκείνο το βράδυ την κόρη μου να έρθει στη θέση μου”

Eκεί, στην πρώτη σειρά καθόταν και η… υποτιθέμενη κόντρα του και πρώην συμπαίκτης του στους Λέικερς, Σακίλ Ο’ Νιλ που είπε: “Τον προκάλεσα να βάλει 50 πόντους κι ο γαμ… έβαλε 60!”

Οι κόρες του Μπράιαντ ήταν επίσης εκεί… Και η σύζυγος φυσικά. 

 

 

Αν και το… αποτύπωμά του θα μείνει για πάντα στο “Staples Center”, ο ίδιος υπέγραψε πάνω στο παρκέ, στο “8” και στο “24”, στα δύο νούμερα που φόρεσε.  

 

 

 

Το σόου δεν είχε σταματήσει. Όλα διαδραματίζονταν ως εκείνη τη στιγμή στο παρκέ.

 

 

Επειτα από το ματς η αποθέωση συνεχίστηκε στα αποδυτήρια, όταν οι συμπαίκτες του τον έλουσαν με σαμπάνιες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε