Κόσμος

Σοβαρά επεισόδια με δεκάδες συλλήψεις! Ακροδεξιοί εναντίον αντιρατσιστών στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών

Η βελγική αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε δεκάδες συλλήψεις στη συνοικία Μόλενμπεκ και στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου μονάδες αντιμετώπισης ταραχών ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με νεαρούς.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να συγκεντρωθούν στο Μόλενμπεκ, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι και είχαν τη βάση τους αρκετοί από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Μια αντιρατσιστική οργάνωση κάλεσε σε αντιδιαδήλωση.

Ανένδοτοι!

Αμφότερες οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν από τις αρχές των Βρυξελλών, που φοβούνταν πως θα επαναλαμβάνονταν οι ταραχές της περασμένης Κυριακής, όταν η αστυνομία έκανε χρήση οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απωθήσει περίπου 450 επιθετικούς διαδηλωτές. Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ήταν ακροδεξιοί εθνικιστές.

Τουλάχιστον δύο νεαροί, κάτοικοι της περιοχής, συνελήφθησαν για διατάραξη της κοινής ειρήνης

Παρά την απαγόρευση, η αστυνομία ανέφερε πως ένας αριθμός ακροδεξιών πήγε στο Μόλενμπεκ για τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον επτά εξ αυτών προσήχθησαν. Οι δύο είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.

«Αναμενόταν να γίνει μια διαδήλωση της άκρας δεξιάς, κι έτσι συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ομάδα νεαρών (αντιρατσιστών και κατοίκων της περιοχής) και κάποια στιγμή 300 ως 400 είχαν περικυκλώσει το αστυνομικό τμήμα» του Μόλενμπεκ, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Περίπου 200 άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν στο Μόλενμπεκ και αναφέρθηκαν επεισόδια με νεαρούς που ζουν στη συνοικία, κυρίως βορειοαφρικανικής καταγωγής. Ένας από αυτούς πέταξε έναν κάδο απορριμμάτων εναντίον αστυνομικών.

Η αστυνομία διέλυσε επίσης μια πορεία ακροαριστερών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν εναντίον της «ισλαμοφοβίας» και συνέλαβε περίπου 30 ανθρώπους

Ένα αυτοκίνητο που πλησίασε τις γραμμές των αστυνομικών απωθήθηκε, με άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών να το χτυπούν με γκλομπ, κι όταν ο οδηγός του προσπάθησε να απομακρυνθεί αναπτύσσοντας ταχύτητα, χτύπησε μια γυναίκα.

Στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 αντιρατσιστές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο χρηματιστήριο, όπου έχουν αποτεθεί λουλούδια, κεριά και πλακάτ στη μνήμη των 32 θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και σε έναν σταθμό του μετρό.

Βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αργότερα πλάνα με περίπου 30 ακροδεξιούς να κάνουν πορεία σε απομακρυσμένη συνοικία της βελγικής πρωτεύουσας, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έσοδα ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ από τις συναυλίες των Coldplay που παρακολούθησαν 200.000 κόσμου
Το Χονγκ Κονγκ στοιχηματίζει σε εκδηλώσεις - υπερπαραγωγές, καθώς η πόλη είναι κορυφαίος ασιατικός προορισμός για συναυλίες παγκόσμιας κλάσης, αθλητικά τουρνουά και πολιτιστικά θεάματα
Ο τραγουδιστής των Goldplay Κρις Μάρτιν
Η αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου στον μικρό Εμάνουελ που έκλαιγε για τον νεκρό άθεο πατέρα του
Το παιδί, που ονομάζεται Εμάνουελ προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση στον Πάπα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην ενορία του Αγίου Παύλου του Σταυρού στη Ρώμη τον Απρίλιο του 2018
Ο Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιάζει τον μικρό Εμάνουελ
Στριμωγμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Καταγγελίες από τα Κατεχόμενα μέσω Ολλανδίας για εμπλοκή του σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ο δολοφονημένος Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Χαλίλ Φάλγιαλι «δείχνει» συνεργάτες του Ερντογάν – Η υπόθεση στην τουρκική Βουλή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3