Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Στα δικαστήρια οι Led Zeppelin – Κλεμμένο το “Stairway to Heaven”;

Στα δικαστήρια οι Led Zeppelin – Κλεμμένο το “Stairway to Heaven”;

Στα δικαστήρια ο Robert Plant και ο Jimmy Page των Led Zeppelin μετά από μήνυση για κλοπή του intro στο θρυλικό τραγούδι “Stairway to Heaven”.
 

Θα βρεθούν ενώπιον ενόρκων στις 10 Μαΐου μετά την απόφαση του δικαστή Gary Klausner πως υπάρχουν ομοιότητες στο θρυλικό τραγούδι τους “Stairway to Heaven” (1971) με το τραγούδι “Taurus” των Spirit (1967).

Σύμφωνα με τον Michael Skidmore, o Jimmy Page εμπνεύστηκε το τραγούδι μετά την κοινή τους περιοδεία με τους Spirit. Ανέφερε ακόμα πως ο συνθέτης Randy Wolfe, που πνίγηκε το 1997 προσπαθώντας να σώσει τον γιο του, ήταν δυσαρεστημένος μέχρι και τον θάνατό του.

Σε συνέντευξή του τη χρονιά που πέθανε είχε πει πως είχαν κλέψει το τραγούδι. “Έβγαλαν εκατομμύρια δολάρια και ποτέ δεν είπαν ευχαριστώ. Δεν είπαν ποτέ “να σας δώσουμε κάποια χρήματα για αυτό”; Ίσως κάποια μέρα να κάνουν κάτι για αυτό”.

“Ενώ είναι αλήθεια πως είναι μια κοινή σύμβαση που αφθονεί στη μουσική βιομηχανία, οι ομοιότητες ξεπερνούν αυτή τη δομή”, δήλωσε ο δικαστής. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Led Zeppelin κατηγορούνται για κλοπή, καθώς ήδη πληρώνουν για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών “Whole Lotta Love” και το “Boogie with Stu”.

Ακούστε τα 2 τραγούδια

Πηγή: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε