Κυριακή, 6 Οκτ.
28oC Αθήνα

Το… γιαούρτι άναψε “φωτιές” στη Βουλή!

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά… άναψε το γιαούρτι στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πρόβλεψη στο νέο κώδικα τροφίμων και ποτών για την προώθηση στην αγορά γιαουρτιού χωρίς να περιέχει ελληνικό γάλα.

Η συντονίστρια της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κασαπίδης και Γιώργος Βλάχος ανέφεραν πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο και προανήγγειλαν ότι με επιστολή τους θα ζητήσουν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής για να εξετάσει ενδελεχώς το θέμα αυτό σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, υποστήριξε ότι «για το γιαούρτι παραλάβαμε μια υποχρέωση από την εργαλειοθήκη του ΟΟΑΣΑ που χρονολογείται από το 2013», ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει ότι «μέχρι το τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου, δεν υπάρχει θέμα» και αναρωτήθηκε «γιατί τόσο βιασύνη;» από την αντιπολίτευση για ένα θέμα που «μας πονάει κι εμάς, και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τον χώρο, αλλά δεν είναι ένα θέμα που επείγει για να το συζητήσουμε σήμερα…».

Η ανταπάντηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κασαπίδη ήταν ότι «με εκπλήσσει που ο υπουργός είναι τόσο ήσυχος όταν οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι δεν θα αντέξουν ούτε μέχρι τον Μάιο… και μας λέει ότι το θέμα δεν επείγει! Την στιγμή που για το θέμα αυτό υπάρχει ένα οικονομικός πόλεμος… » ενώ ο υπουργός εγκάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μην λένε μισές αλήθειες και να ενημερώνονται επαρκέστερα για την παρουσία μας στα συμβούλια υπουργών της ΕΕ».

Η συζήτηση αυτή, αναπτύσσεται κατά την επεξεργασία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί συνεταιρισμού, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε