Παρασκευή, 6 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Ο Μοχάμεντ Αμπρινί είναι ο “άνδρας με το καπέλο”!

Βρυξέλλες: Ο Μοχάμεντ Αμπρινί είναι ο “άνδρας με το καπέλο”!

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι Μοχάμεντ Αμπρινί παραδέχθηκε ότι είναι «ο άνδρας με το καπέλο» που εθεάθη ενώ συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την 22α Μαρτίου.

«Του δείξαμε τις αποδείξεις από το βίντεο όπως τις προετοίμασε η ειδική μονάδα μας» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου από το γραφείο του εισαγγελέα.
«Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος» τόνισε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο “άνδρας με το καπέλο” βρισκόταν στο αεροδρόμιο “Ζάβεντεμ” με τους δύο καμικάζι που ανατινάχτηκαν, σκορπώντας το θάνατο στις 22 Μαρτίου, ενώ λίγο αργότερα ένας συνεργός τους “χτύπησε” στο σταθμό του μετρό “Μάαλπμπεκ.

 Ο Μοχάμεντ Αμπρινί συνελήφθη την Παρασκευή και -εκτός από την επίθεση στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου- φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς τρομοκράτες στο “χτύπημα” του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου 2015.

 Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που ο τζιχαντιστής πέφτει στα χέρια της αντιτρομοκρατικής. Ο 31χρονος παραμένει ακινητοποιημένος, πεσμένος στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια, τον βάζουν στο περιπολικό. 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο 31χρονος Βέλγος ήταν καταζητούμενος ως ύποπτος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ο Αμπρινί είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου τον είχαν δει σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες πριν από δύο εβδομάδες, τέσσερις ημέρες πριν διαπράξουν τις πολύνεκρες επιθέσεις τους στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε