Δευτέρα, 7 Οκτ.
20oC Αθήνα

Χίος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό

Χίος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό

Δεν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία επρόκειτο να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2016, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής για την συνεδρίαση, είχε ληφθεί και μετά το αίτημα που είχαν υποβάλει οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και υπό το βάρος των χθεσινών – κυρίως – εξελίξεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, η δημοτική αρχή δεν έχει καταλήξει ακόμα για το πότε θα γίνει η συνεδρίαση και φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής, προκειμένου να αποσαφηνισθούν τα πράγματα.

Αναβλήθηκε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΒΙΑΛ

Στην απόφαση να αναστείλει την προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2016, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το hot spot της ΒΙΑΛ, κατέληξε η επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;» μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη ανακοίνωσή της τονίζει ότι «λάβαμε την απόφαση αυτή εκτιμώντας τα δεδομένα και προκειμένου να μην γίνουμε εμείς η αφορμή για να τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η ασφάλεια των προσφύγων.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των προσφύγων που διεκδικούν να αφεθούν ελεύθεροι για να συνεχίσουν το ταξίδι τους και καλούμε τους συμπολίτες μας, φορείς και συλλογικότητες σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς όλους και ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις οικογενειών και παιδιών.

Η πολιτική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας πρέπει να καταργηθεί στην πράξη και να εξευρεθούν δίκαιες λύσεις», καταλήγει η «Λάθρα;».

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε