Παρασκευή, 4 Οκτ.
21oC Αθήνα

“Αισιόδοξος” Δρίτσας: Να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η κυβέρνηση δεν κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αλλά δεν απέκλεισε να το κάνει στο μέλλον. Έκρινε δε πως “πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”.

Ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής δεν έκρυψε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, πως μπορεί να έρθουν… χειρότερες μέρες και γι’ αυτό “πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Σημείωσε δε ότι το κράτος μπορεί άνετα να κάνει σχεδιασμούς μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών «αλλά δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα (…) ούτε αυτοί θέλουν να μείνουν στη χώρα”.

Εκτίμησε δε, σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, πως ίσως δεν θα υπάρξει μείωση των προσφυγικών ροών. “Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι που μπορεί να συμβεί, ότι δηλαδή θα υπάρξει μείωση των ροών”, είπε.

“Μπορεί για αυτό το μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να την οργανώσουμε ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες”, επεσήμανε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε ότι “αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι και να κάνουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τη δίκαιη μοιρασιά τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει που θα είναι διαχειρίσιμος”.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας ερωτηθείς για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε: “χάσαμε, συμβιβαστήκαμε” αλλά πρόσθεσε πως “πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα όσα προβλέπει το πακέτο Γιούνκερ δεν είναι πολιτική μας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε