Κυριακή, 6 Οκτ.
25oC Αθήνα

Αμετανόητα προκλητικός! Απειλεί να χτίσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Ο Μπόικο Μπορίσοφ (δεξιά) με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA)
Ο Μπόικο Μπορίσοφ (δεξιά) με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA)

– Φράχτη απανθρωπιάς θέλει να υψώσει στα σύνορα με την Ελλάδα η Βουλγαρία
– Είμαστε έτοιμοι και θα το κάνουμε αν χρειαστεί είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ
– Η μεγαλύτερη απειλή έρχεται από τα ελληνικά σύνορα υποστήριξε
– Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες»

Μνημείο προκλητικότητας και απανθρωπιάς. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την Ελλάδα πως φταίει για τη μεταναστευτική κρίση.

Την ώρα που η Ευρώπη παλεύει να συνέλθει από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, φαίνεται πως το μακελειό αποτελεί μια πρώτης τάξεως «ευκαιρία» για τους ακραίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σκίσουν, ξανά, τη συμφωνία των Βρυξελλών και να υψώσουν τύχη απανθρωπιάς!

Μετά την Πολωνία, που ύστερα από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών, βρήκε την αφορμή που έψαχνε για να κλείσει τα σύνορά της στους μετανάστες, κουρελιάζοντας όσα συμφώνησαν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες πριν από σχεδόν 10 μέρες, τώρα είναι η σειρά της Βουλγαρίας να πάρει σειρά.

Η χώρα είναι έτοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορά της με την Ελλάδα διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μιλώντας στη βουλγαρική Βουλή! Γιατί; Για να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες φοβάται πως θα κατευθυνθούν προς τα εκεί μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων.

«Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», τα οποία «είναι πολύ μεγάλα και δεν φυλάσσονται», είπε ο Μπορίσοφ μιλώντας στη Βουλή, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έλαβε μέτρα τους τελευταίους μήνες», δηλώνοντας γι’ αυτό ανήσυχος! Και κατέληξε με την απειλή: «Είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε φράχτη, εάν χρειαστεί».

Το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα την υποστήριξη της αστυνομίας από τον βουλγαρικό στρατό στη φύλαξη των συνόρων της χώρας, ώστε να αποτραπεί η εισροή προσφύγων από την οποία πιέζονται κάποιες από τις γειτονικές της χώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε