Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

“Άνοιγμα” Φίλη στην Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Τώρα η Εκκλησία, πλέον, δεν βρίσκεται πια στο κλίμα των “ταυτοτήτων” αλλά στην εποχή της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο…» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου διεξάγεται ο διάλογος για την Παιδεία, και εξέφρασε την προσδοκία ότι «θα υπάρξει κλίμα συνεννόησης» με την Εκκλησία σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία και τα διδακτικά βιβλία του μαθήματος.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημείωσε πως «υφέρπει ένα αρνητικό κλίμα στους κόλπους της Ιεραρχίας για το θέμα…» εξέφρασε όμως την βεβαιότητά του ότι στο τέλος «θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων…».

Νωρίτερα, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, και αναφερόμενη στην δική της εμπειρία από το Υπουργείο είπε πως «τα βιβλία των Θρησκευτικών δεν γράφονται από την Εκκλησία, η συγγραφή των βιβλίων των Θρησκευτικών είναι «δουλειά» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και των Πανεπιστημιακών Θεολογικών Σχολών. Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας αλλά η συγγραφή των διδακτικών βιβλίων είναι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και των πανεπιστημιακών σχολών». Επίσης, σημείωσε, πως για τα θέματα υπάρχουν και λειτουργούν επιτροπές στο υπουργείο Παιδείας που μπορεί να εξετάζουν τα θέματα και στις οποίες συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε