Τρίτη, 30 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Έκαναν εξώφυλλο τη νταντά που αποκεφάλισε 4χρονο κοριτσάκι!

Έκαναν εξώφυλλο τη νταντά που αποκεφάλισε 4χρονο κοριτσάκι!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση βρετανικού online σατιρικού περιοδικού να κάνει εξώφυλλο ένα καρτούν που δείχνει τη νταντά που αποκεφάλισε 4χρονο κοριτσάκι στη Ρωσία. Ο τίτλος του Vive Charlie είναι “Η Νταντά Τζιχαντίστρια”.

“Συμπεριφερθείτε καλά ή προσέξτε” είναι ο υπότιτλος, με το καρτούν να δείχνει τη μαυροφορεμένη γυναίκα να κρατά στα χέρια της το κομμένο κεφάλι του άτυχου παιδιού που υποτίθεται πως πρόσεχε.

Φυσικά, μόλις ανέβηκε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού προκλήθηκε σάλος και τα μηνύματα, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του σκιτσογράφου και των υπευθύνων, άρχισαν να πέφτουν… βροχή. «Μπορείτε να φανταστείτε το να το δει η οικογένεια του άτυχου παιδιού; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της άμοιρης μητέρας του παιδιού» έγραψε κάποιος.

«Τα καρτούν μας συχνά εφιστούν την προσοχή στις εμπνευσμένες από το Ισλάμ φρικαλεότητες, οι οποίες καταπιέζονται από τα ΜΜΕ» έγραψαν στο twitter οι υπεύθυνοι του περιοδικού. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί…

«Σύμφωνα με κάποιους (ηλίθιους), το να σχεδιάζεις ένα καρτούν είναι το ίδιο κακό όσο το να αποκεφαλίζεις ένα 4χρονο παιδί. Τι είδους γ@@@@ενη ηθική είναι αυτή;» έγραψαν στο λογαριασμό του περιοδικού στο Facebook. Ανέφεραν δε ότι ήδη έχουν δεχτεί περισσότερες από 300 απειλές κατά της ζωής τους.

 

As we received more than 300 death threats today from angry Russians @noisykafir was interviewed by @lifenews_ru https://t.co/O8nDeqSabQ

Posted by Vive Charlie on Friday, 4 March 2016

 

According to some (idiots) – drawing a cartoon is just as bad as beheading a 4yr old childWhat sort of a fucked up moral compass is that?

Posted by Vive Charlie on Saturday, 5 March 2016

Η 38χρονη Gulchekhra Bobokulova από το Ουζμπεκιστάν αποκεφάλισε, την περασμένη εβδομάδα, την 4χρονη Nastya και στη συνέχεια πήρε το κεφάλι του παιδιού και το περιέφερε στους δρόμους και το μετρό της Μόσχας, με την φρικιαστική εικόνα να κάνει το γύρο του κόσμου.

Αρχικά, υποστήριξε ότι ο Αλλάχ τη διέταξε να διαπράξει το φριχτό έγκλημά της και την επόμενη πως το έκανε εξαιτίας του… Βλαντιμίρ Πούτιν! “Πήρα εκδίκηση από εκείνους που έχουν χύσει αίμα. Ο Πούτιν έχυσε αίμα. Αεροπλάνα έκαναν βομβαρδισμούς. Γιατί σκοτώνονται Μουσουλμάνοι; Και αυτοί θέλουν να ζήσουν”, υποστήριξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε