Δευτέρα, 19 Αυγ.
31oC Αθήνα

Eτοιμάζει διακοπή του Κυπέλλου ο Κοντονής! Στον… αέρα το ΑΕΚ – Ατρόμητος!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

-Ο Σταύρος Κοντονής, μετά και τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κρίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση… έκτακτης ανάγκης και φοβάται τα χειρότερα
-Εστειλε επιστολές σε ΔΕΑΒ και ΕΠΟ και ζητάει τις έγγραφες προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της βίας
-Πρέπει να απαντήσουν ως τις 4.00μ.μ., δηλαδή πριν από το ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο
-Στον “αέρα” το ΑΕΚ – Ατρόμητος για το Κύπελλο
-Αρχικά είχε υπάρξει η πληροφορία ότι ο κ. Κοντονής θα έθετε το ζήτημα του “λουκέτου” στο ελληνικό πρωτάθλημα στο υπουργικό συμβούλιο

Ο κ. Κοντονής ζητά οι προτάσεις τους να γίνουν εντός της ημέρας. Σύμφωνα με το νόμο 4326 η κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει για θέματα βίας, είτε με πρόστιμα είτε με τιμωρίες των συλλόγων αλλά και την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Αν αποφασιστεί η οριστική ματαίωση του θεσμού τότε θα υπάρξει και θέμα με τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη μέσω της διοργάνωσης, καθώς δεν θα υπάρχει Κυπελλούχος Ελλάδος! Αυτό είχε συμβεί το 1962 όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έπαιξαν στον τελικό με ξένο διαιτητή, αλλά επειδή έγιναν επεισόδια δεν είχαμε Κυπελλούχο Ελλάδας.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου 

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ – ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού – προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η εισήγησή του για “λουκέτο” στον Τσίπρα

Η πληροφορία ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να μπει “λουκέτο” στο ελληνικό πρωτάθλημα κυκλοφόρησε έντονα αργά το βράδυ, μετά τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Η «συμμαχία» Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι είχε κι η ίδια την ίδια πληροφορία και ότι ο υφυπουργός πιστεύει ότι πλέον η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που δεν αποκλείεται αν θρηνήσουμε και θύματα…

Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τη 1.00 μ.μ. και σύμφωνα με την εν λόγω πληροφορία ο υφυπουργός θα έθετε εκτός ατζέντας και αυτό το θέμα, για το οποίο μπορεί να αποφασίσει μόνο ο πρωθυπουργός.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοντονής αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη μεταξύ των παραγόντων της ΕΠΟ, της Super League και των ομάδων και με την εποπτεία και τη συνδρομή της κυβέρνησης αλλά και της UEFA και της FIFA να διορθωθεί η κατάσταση.

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε