Κυριακή, 20 Οκτ.
19oC Αθήνα

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη μετά το αιματοκύλισμα

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη μετά το αιματοκύλισμα

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν αρχίσει να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο και σε σταθμό μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι βελγικές αρχές στέλνουν 225 επιπλέον στρατιώτες στις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις, ενώ έκλεισαν και οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών. “Μείνετε εκεί που είστε”, συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της βελγικής πρωτεύουσας: λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες. Παράλληλα στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.

Οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα μετά τις επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους από τις εκρήξεις στο διεθνές αεροδρόμιο και σταθμό του μετρό.

Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. “Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό”, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

Η Aegean ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Αegean από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό. Οι αλλαγές εισιτηρίων είναι δυνατές χωρίς χρέωση και οι ακυρώσεις πραγματοποιούνται με πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες μέχρι και 31 Μαρτίου».

Μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και το αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίας της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες. “Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε”, έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA. “Θα προεδρεύσω μιας συνάντησης της COBRA για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα το πρωί”, πρόσθεσε ο Κάμερον.

Το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα ανεβαίνει στο ανώτατο επίπεδο “πορτοκαλί”, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε