Η αψιμαχία ανάμεσά τους προέκυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης της 70χρονης προέδρου του κόμματος Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία όταν η συζήτηση στράφηκε γύρω από το βιβλίο “The Lady And The Generals: Aung San Suu Kyi And Burma’s Struggle For Freedom” του Peter Popham. Η διφορούμενη στάση της Σου Κι θορύβησε ακόμα και τους πιο αφοσιωμένους υποστηρικτές της.
Όταν η Mishal Husain της ζήτησε κατ’ επανάληψη να καταδικάσει τα αντι-ισλαμικά συναισθήματα και τις σφαγές μουσουλμάνων στη Μιανμάρ, αρνήθηκε να το κάνει. “Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί, πολλοί Βουδιστές που έχουν επίσης εγκαταλείψει τη χώρα για διάφορους λόγους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των παθών μας κάτω από ένα δικτατορικό καθεστώς”.
Μεγάλο μέρος της βουδιστικής πλειοψηφίας στη χώρα αντιπαθεί τη μικρή μουσουλμανική κοινότητα με πάθος. Πιστεύεται ότι η Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν ήθελε να απομακρύνει τους υποστηρικτές της. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 4% του πληθυσμού της Μιανμάρ, με τους μουσουλμάνους Rohingya να απαγορεύεται ρητά να γίνουν πολίτες της Μιανμάρ.
Πηγή: Dailymail