Τετάρτη, 2 Οκτ.
19oC Αθήνα

Η ασφάλεια νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΝΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η έμμεση αν όχι άμεση σύνδεση του προσφυγικού ζητήματος με τρομοκρατικές ενέργειες που επιχειρούν ακραίοι και συντηρητικοί πολιτικοί κύκλοι ευρύτερα στην ΕΕ αναμένεται να είναι το νέο πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να υιοθετεί και να επενδύει στη σύνδεση αυτή θέτοντας γενικότερα ζήτημα ασφάλειας.

Υπό την πίεση της συγκυρίας λόγω του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες και της ανασφάλειας που διακατέχει πλέον μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σύσκεψη του επιτελείου του αποφάσισε να καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφάλειας με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Στην ηγεσία της ΝΔ θεωρούν ότι το τρομοκρατικό κτύπημα μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της ούτως ή άλλως δύσκολα εφαρμόσιμης συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, εκτιμώντας ότι οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες θα οδηγήσουν σε “κλείσιμο”, των ευρωπαϊκών συνόρων προς τους πρόσφυγες λόγω ασφάλειας και ως εκ τούτου, οι πιέσεις στην Ελλάδα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της ΝΔ αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να αναπροσαρμόσει την τακτική της, υιοθετώντας επί της ουσίας απόψεις στελεχών της “δεξιάς”πτέρυγας που ανάγουν σε μείζον θέμα την ασφάλεια ζητώντας επί της ουσίας σκληρή ευρωπαϊκή απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος και περαιτέρω ένταση της αποτρεπτικής πολιτικής της χώρας απέναντι στις ολοένα και αυξανόμενες προσφυγικές ροές από την Τουρκία.

Έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή και τα όσα συντελούνται στα ακροδεξιά της παράταξης (κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου) σηκώνει τους τόνους για το ζήτημα της τρομοκρατίας προκειμένου να περιορίσει τις όποιες διαρροές προς τα “δεξιά” του ή ακόμα και να ενσωματώσει την “ακροδεξιά” πτέρυγα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε αυτή την κίνηση εκτιμώντας, ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και οι εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό διαμορφώνουν κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα και τους πολίτες με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να κάνει λόγο για “ολίσθημα της ΝΔ” και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “σπέρνει την κινδυνολογία απέναντι στο κλίμα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε