Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ιστορική νίκη για Παναιτωλικό! “Έμφραγμα” στο 94′ για ΑΕΚ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του κόντρα στην ΑΕΚ πήρε ο Παναιτωλικός, με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα. Για τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς η Ένωση δεν μπόρεσε να φτάσει στο “τρίποντο” και είδε την διαφορά της από τον Παναθηναϊκό να μειώνεται (1 β. πλέον η διαφορά στα πλέι οφ, στους 5 στη βαθμολογία της Superleague).

Το live του αγώνα

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκος Πάουλο χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Παναιτωλικό επί της ΑΕΚ με 1-0, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League. Στο +5 από τον Παναθηναϊκό η Ένωση τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με… κέφι στο πρώτο ημίχρονο και έπαιξαν αρκετά γρήγορο ποδόσφαιρο.
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του Παναιτωλικού και προσπάθησε να απειλήσει τον αντίπαλό της κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή… Η πρώτη καλή στιγμή της Ένωσης ήταν στο 20′ όταν ο Μάνταλος έκανε κίνηση έξω από την περιοχή και δοκίμασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 27′ ο Κυριακίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα σε κεφαλιά του Τζεμπούρ, την ώρα που ο Πογέτ απορούσε στον πάγκο με τους παίκτες του, που έμοιαζαν να μην είναι συγκεντρωμένοι.

Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκαν στα τελευταία του λεπτά, όταν αμφότεροι οι δύο τερματοφύλακες είχαν πολύ καλές επεμβάσεις. Στο 42′ ο Τζεμπούρ επιχείρησε το πλασέ μέσα από την περιοχή και ο Κυριακίδης με πολύ καλή επέμβαση έσωσε την εστία του. Ένα λεπτό μετά έδιωξε εκπληκτικά ο Μπαρόχα σε πολύ επικίνδυνο σουτ του Ουάρντα.

Το παιχνίδι διατήρησε τον πολύ καλό του ρυθμό και στην επανάληψη, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να φτιάξει… ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. Μάλιστα, σε αυτό βοήθησε η είσοδος των Μπουονανότε και Κορδέρο. Ο Ένωση είχε καλή στιγμή με την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου (66′), με τους γηπεδούχους να… απαντούν με το σουτ του Μαρκόφσκι (70′).

Ο “δικέφαλος” πίεσε ακόμα περισσότερο και έχασε στο 74′ τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Κυριακίδης με δυσκολία -και δυο προσπάθειες- απομακρύνει προ της γραμμής! Στη συνέχεια της φάσης ο Μπουονανότε πήρε την επαναφορά, αλλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε και έφυγε κόρνερ!

Ο Πογέτ πέρασε και τον Πέκχαρτ (77′) για να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και να εκμεταλλευτεί κάποια “στημένη” φάση, αλλά η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν… έβαλε τον Τσέχο στο παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ στο 90′ με το σουτ του Μπουονανότε από το ύψος του πέναλτι και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το… πλήρωσε!

Ο Κλέσιο έκλεψε την μπάλα από τον Ντίντακ και γύρισε στην περιοχή, ακολούθησαν κόντρες ανάμεσα σε πεσμένους παίκτες, με τον Πάουλο να τις εκμεταλλεύεται και με δυνατό σουτ να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε