Κυριακή, 20 Οκτ.
19oC Αθήνα

Σοκαριστικό βίντεο από την αιματηρή ομηρία στο Σίδνεϊ – Πώς θα μπορούσαν να έχουν σωθεί

Σοκαριστικό βίντεο από την αιματηρή ομηρία στο Σίδνεϊ – Πώς θα μπορούσαν να έχουν σωθεί

Νέο σοκαριστικό βίντεο μέσα από το καφέ Lindt στο Σίδνεϊ δίνεται στη δημοσιότητα δύο χρόνια μετά την αιματηρή ομηρία. Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί εισβάλουν στην καφετέρια και σκοτώνουν τον ένοπλο.

Φαίνονται τα μέλη της ομάδας Tactical Operation Unit που μπαίνει στο κεντρικό φουαγιέ και πυροβολούν μέσα στο καφέ με στόχο τον Man Haron Monis που κρατούσε ομήρους. Ο ένοπλος έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυροβολισμών αφού πρώτα σκότωσε τον υπεύθυνο του καφέ Tori Johnson.

Το πτώμα του ενόπλου φαινόταν από την πόρτα του καφέ μέσω ειδικού ρομπότ που είχε σταλεί για να ελέγξει αν έχει εκρηκτικά επάνω του. Στιγμές νωρίτερα οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας δείχνουν τα πυρά της αστυνομίας που είχε εισβάλει για να λήξει την ομηρία. Η όμηρος Katrina Dawson πέθανε από τα διασταυρούμενα πυρά.

Ο Man Haron Monis, όπως προέκυψε από τη νεκροψία, έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Ο ένοπλος είχε υποσχεθεί πως όλα θα πάνε καλά στιγμές πριν τραβήξει τη σκανδάλη και σκοτώσει τον όμηρο Tori Johnson. Η συμπεριφορά του άλλαξε δραματικά μέσα σε λίγες στιγμές.

Όσο περνούσαν οι ώρες ο δράστης γινόταν όλο και περισσότερο παρανοϊκός και απαιτούσε απόλυτο σκοτάδι. Αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα από ομήρους που ζητούσαν από τους διαπραγματευτές να σβήσουν τα φώτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η όμηρος Selina Win Pe’s έκανε ένα απελπισμένο τηλεφώνημα στις αρχές στις 1.12, λέγοντάς τους πως αν ικανοποιηθεί το αίτημά του σε 15 λεπτά θα τη σκοτώσει. “Θα με πυροβολήσει στα επόμενα 15 λεπτά αν δεν σβήσετε τα φώτα. Δεν καταλαβαίνετε πόσο κοντά ήρθα. Θα μπορούσατε να σβήσετε τα φώτα; Έχω 15 λεπτά διαφορετικά θα με πυροβολήσει. Σας παρακαλώ”.

Σε απίστευτο βίντεο που προβλήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο δράστης φαίνεται να πυροβολεί έξι ομήρους (Jarrod Hoffman, Puspendu Ghosh, Viswakanth Ankireddy, Harriette Denny, Joel Herat και Julie Taylor) τη στιγμή που βρήκαν ευκαιρία και δραπέτευσαν από το καφέ στις 2.03.

Ο όμηρος Tori Johnson είχε στείλει μηνύματα για να ενημερώσει τις αρχές για μια ευκαιρία να εισβάλουν στην καφετέρια και να σώσουν τους ομήρους αλλά η βοήθεια ήρθε πολύ αργότερα. Το πρώτο μήνυμα που είχε στείλει στον επόπτη του καφέ Paolo Vassallo ήταν στι 7.05. Ήταν ένας από τους ομήρους που είχε καταφέρει να ξεφύγει και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. “Πες στην αστυνομία ότι η πόρτα του λόμπι είναι ξεκλείδωτη. Κάθεται στη γωνία μόνος του”. Εκείνος αμέσως τηλεφώνησε στις αρχές και έδωσε την πληροφορία. Μισή ώρα αργότερα ο Tori Johnson έστειλε το ίδιο μήνυμα σε άλλο μέλος του προσωπικού.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε