Κυριακή, 6 Οκτ.
21oC Αθήνα

Στον ανακριτή ο πρώην δήμαρχος που κατηγορείται για μεταφορά μεταναστών – Αποκαλύψεις για τα μέλη του κυκλώματος!

ΦΩΤΟ από NewsIt.gr
ΦΩΤΟ από NewsIt.gr

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν τα μέλη του κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών…

που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευη στο Μεσολόγγι. Αναμεσα τους ειναι και ένας πρωην δήμαρχος ο οποίος φέρεται να ειχε “ηγετικό” ρόλο στην υποθεση. Οι άνδρες της ασφαλείας Αττικής πραγματοποίησαν επιχείρηση για άλλη υποθεση στο Μεσολόγγι, αλλα “έπεσαν” πανω σε αυτο το κύκλωμα και προσήγαγαν αμεσα τους δράστες.

Πιο συγκεκριμένα, οπως αναφέρουν ασφαλεις πληροφορίες, ο πρωην δήμαρχος είναι και πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου και συνελήφθη όταν με αεροπλάνο της αερολέσχης προσπάθησε να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε 7 ιρακινούς μετανάστες στο αεροσκάφος, ανάμεσα τους και τρία παιδιά, τους οποίους θα μετέφερε έναντι των 30.000 ευρώ. Εκτός από τον πρόεδρο της αερολέσχης συνελήφθη και ένας ξάδελφός του, επίσης πιλότος και άλλο ένα άτομο που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα. Ανάλογες έρευνες πραγματοποιούνται στο Κιλκίς και στην Καλαμάτα.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό μέλος και οργανωτής των παράνομων μεταφορών ήταν ο 43χρονος από το Ιράκ, με άμεσο συνεργάτη του έναν 57χρονο, ο οποίος ήταν πιλότος και είχε αναλάβει τις επαφές στο εξωτερικό. Ο 31χρονος Ιρακινός, ήταν ο υπεύθυνος για την εξεύρεση των υποψηφίων προς μεταφορά μεταναστών, ο 43χρονος Έλληνας ήταν πιλότος, που έκανε τις μεταφορές, ο 44χρονος Έλληνας εξασφάλιζε το χώρο διαμονής-απόκρυψης των προς μεταφορά μεταναστών, ενώ ο 69χρονος Έλληνας, βοηθούσε στην παράνομη αερομεταφορά.

Από την έρευνα εξακριβώθηκαν επιπλέον δώδεκα παράνομες μεταφορές, κατά τον ίδιο τρόπο από την Ελλάδα προς την Ιταλία. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αυτοκίνητα και χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα αεροσκάφος, το χρηματικό ποσό των 34.430 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 5 γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι. Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων, εκατό κυνηγετικά φυσίγγια, 19 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε