Κυριακή, 18 Αυγ.
30oC Αθήνα

Το Μαξίμου “γλεντάει” τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα για το “κοινό ανακοινωθέν” με τη λέξη “Μακεδονία”

Το Μαξίμου “γλεντάει” τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα για το “κοινό ανακοινωθέν” με τη λέξη “Μακεδονία”

Μια ανακοίνωση της Γαλλικης Προεδρίας με τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου στην οποία αναφέρεται η FYROM ως “Μακεδονία” παρουσιάστηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα ως “κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα – Ολάντ” και προκάλεσε την ειρωνική αντίδραση του Μαξίμου…

Η γκάφα του βουλευτή της ΝΔ, καθώς δεν πρόκειται για κοινό ανακοινωθέν του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο, αλλά για τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου που ανήρτησε η Γαλλική Προεδρία, μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου, προκάλεσε την οργή του Μαξίμου, το οποίο μεταξύ άλλων καλεί τον Κώστα Σκρέκα “να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις στη γαλλική γλώσσα” ενώ τον προτρέπει να αποφεύγει να βασίζει τις παρεμβάσεις του σε “κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται”.

Ο Κώστας Σκρέκας είχε δηλώσει νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. «Φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει ήδη τις εθνικές κόκκινες γραμμές», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Όλη η ανακοίνωση

“Σχόλιο για την ανακάλυψη «κοινού ανακοινωθέντος Ολάντ-Τσίπρα» από τον κ. Σκρέκα

Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο «κοινό ανακοινωθέν» στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας. Θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται.

Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε