Σάββατο, 7 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Τουρκία: Αυτός είναι ο 24χρονος Τούρκος μακελάρης! (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία Twitter
Φωτογραφία Twitter

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του ανθρώπου που σκόρπισε το θάνατο στην Τουρκία. Πρόκειται για τον 24χρονο Μεχμέτ Οζτούρκ, που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην “καρδιά” της Κωνσταντινούπολης.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το νέο μακελειό στην Τουρκία και τα στοιχεία του δράστη έχουν γίνει, πλέον, γνωστά. Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ταυτοποίησε τον άνδρα που μέσα σε μία στιγμή πήρε μαζί του στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, αφήνοντας ακόμη στο πέρασμά του 36 τραυματίες.

Ο καμικάζι που ανατινάχθηκε στον πεζόδρομο που βρίσκεται “μια ανάσα” από την πλατεία Ταξίμ είναι ο 24 ετών Μεχμέτ Οζτούρκ. Η ταυτοποίηση έγινε με DNA το οποίο ταίριαξε με αυτό του πατέρα του, όπως ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η οικογένεια του δράστη είχε ενημερώσει πριν από αρκετούς μήνες την αστυνομία πως ο δράστης του μακελειού είχε χαθεί!

Δείτε την φωτογραφία

Φωτογραφία / Twitter: @yenisafakEN

Η επίσημη πληροφόρηση

Ο Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών, Εφκάν Αλά δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για τον Μεχμέτ Οζτούρκ, που ήταν γεννημένος το 1992 στην πόλη Γκαζιαντέπ της Νότιας Τουρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι τουρκικές αρχές.

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση. Ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε ότι 12 από τους τραυματίες είναι ξένοι πολίτες

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ενώ στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε επτά επαρχίες. Για λόγους ασφάλειας έχουν απαγορευτεί οι εορτασμοί της γιορτής της άνοιξης (Newroz) σε αρκετές πόλεις, ενώ όπου έχουν επιτραπεί οι εορτασμοί, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Ο Τούρκος υπουργός, τόνισε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συνεργασία με άλλες χώρες, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

 

Στο μεταξύ χθες είχε γίνει γνωστό ότι νέα στοιχεία από το χώρο της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης που έγινε κατά κεντρικού εμπορικού δρόμου στην Κωνσταντινούπολη, δείχνουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, μπορεί ν’ ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος ή στο εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) δηλώνουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία, με στόχο τμήμα του μεγάλου εμπορικού πεζόδρομου της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Στον πεζόδρομο αυτό, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση. “Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια και δειλή ενέργεια, που στοίχισε τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα προς την Τουρκία,” τόνισε ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

Εικόνες πόνου

Σοκαριστικό ντοκουμέντο

Η νέα τρομοκρατική επίθεση η οποία έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε video. Μια εικόνα (και αυτή της στιγμής που ο καμικάζι αυτοκτονίας πυροδοτεί τα εκρηκτικά και ανατινάζεται και των όσων ακολούθησαν με διαμελισμένα πτώματα παντού) που έχει καταγραφεί από την κάμερα. Μια εικόνα που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους.

Το πως ένας άνθρωπος που περπατά αμέριμνος σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, το δρόμο του Πέρα, στην περιοχή Ιστικλάλ, που περνά και από την πλατεία Ταξίμ ξαφνικά ανατινάζεται και σκορπά, ξανά, το θάνατο, τον τρόμο, τον πανικό.

«Ανατινάχθηκε μπροστά από μια ομάδα ανθρώπων, μπροστά από το κτίριο της υπονομαρχίας: δύο διαφορετικοί πιθανοί στόχοι» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή δυτικής χώρας.
«Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά», πρόκειται για Κούρδους ή τζιχαντιστές, πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το συνταρακτικό video δείχνει τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το νέο μακελειό στην Τουρκία, την πέμπτη τρομοκρατική επίθεση από την αρχή του 2016. Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες Τούρκοι, ξένοι πολίτες που μένουν στην πόλη αλλά και τουρίστες, μετατράπηκε σε μερικά δευτερόλεπτα σε βομβαρδισμένο τοπίο, με νεκρούς, τραυματίες και κομμένα μέλη διασκορπισμένα παντού.

Ο καμικάζι αυτοκτονίας, ένας νεαρός άνδρας με μαύρο φούτερ και τζιν παντελόνι και τα χέρια του σταυρωμένα στο στήθος του, φαίνεται να περπατά αμέριμνος. Κοιτά δεξιά και αριστερά και κατευθύνεται, αργά, προς το κέντρο του πεζόδρομου. Και ξαφνικά, έκρηξη! Είναι η στιγμή που έχει πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ VIDEO – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ


Πηγή: www.yenisafak.com
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε