Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΑΕΚ: Η “καμπάνα” που έρχεται ενόψει Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φέρουν την τιμωρία της Ένωσης.

Τα επεισόδια στο Περιστέρι πρόκειται να φέρουν πρόστιμο στην ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να παίξει κεκλεισμένων το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Όσον αφορά την πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών, το καλό για την Ένωση είναι πως δεν υπήρξε εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το φύλλο αγώνα, που κάνει λόγο για “συμπλοκή στο ταρτάν”.

Η ΑΕΚ είναι αρκετά πιθανό να κατηγορηθεί για “εκτεταμένα επεισόδια”, αν και εφόσον θεωρηθεί ότι σε αυτά “ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων”, ενώ μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν “φθορές ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης”.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ένωση κινδυνεύει με πρόστιμο από 40.000 έως 100.000 ευρώ αν τα επεισόδια έλαβαν χώρα “στον εν γένει χώρο του γηπέδου”, ενώ αν αποδειχθεί ότι έχουν προκληθεί τραυματισμοί ή φθορές, “το δικαστικό όργανο σωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές”.

Αυτό σημαίνει πως η Ένωση μπορεί να παίξει χωρίς κόσμο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (δεν προλαβαίνει να εκτίσει πιθανή ποινή στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) στις 28/2. Το πότε θα εκτίσει η ΑΕΚ την όποια ποινή της, θα εξαρτηθεί αφενός από το αν θα ασκηθεί, σε πρώτη φάση, πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και αφετέρου από τις απεργίες των δικηγόρων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε