Πέμπτη, 3 Οκτ.
19oC Αθήνα

Άλλοι 1.130 μετανάστες στον Πειραιά προς… το άγνωστο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι καραβιές από τα νησιά στον Πειραιά συνεχίζονται το πλοίο Blue star 1 έφτασε μεταφέροντας 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, οι άνθρωποι αυτοί αποβιβάστηκαν αλλά παραμένει άγνωστο που θα πάνε.

Από την Ειδομένη προς Σκόπια πλέον δεν περνάει σχεδόν κανείς. Ήδη από το πρωί μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν περίπου 600 άτομα, μπήκαν σε λεωφορεία και πήραν το δρόμο πίσω προς Αθήνα.

Το ερώτημα πλέον είναι που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι αλλά και εκείνοι που καταφθάνουν καθημερινά την ώρα που η μια μετά την άλλη η χώρες στα βόρεια σύνορα είτε κλείνουν τα σύνορα είτε περιορίζουν τον αριθμό των ροών.

Από το πρωί στον Πειραιά γίνεται μια … διαλογή. Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες που διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα συγκεντρώνονται και με λεωφορεία προωθούνται προς τα σύνορα.

Για τους υπόλοιπους, που δεν γίνονται δεκτοί από τα Σκόπια υπάρχει πρόβλεψη να προωθηθούν προς Σχιστό και Ελληνικό, ωστόσο στην πλειοψηφία τους οι μετανάστες εγκαταλείπουν τον χώρο προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε