Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Σκηνές και κουβέρτες για τους πρόσφυγες – Βρετανική βοήθεια στην Ελλάδα

Σκηνές και κουβέρτες για τους πρόσφυγες – Βρετανική βοήθεια στην Ελλάδα

Το πρώτο μέρος της βοήθειας από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έφτασε χθες στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την άφιξη της αποστολής υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο Αναπληρωτής Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Andrew Staunton .

Η συγκεκριμένη αποστολή περιλαμβάνει 1.000 σκηνές των 5 ατόμων και 560 κουβέρτες και αποτελεί ένα μόνο μέρος της βρετανικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Χώρα μας, ως ανταπόκριση στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στις 3 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους. Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει συνολικά 1.000 σκηνές και πλαστικά δάπεδα, 8.900 κουβέρτες, 4 γεννήτριες, 5.000 στρώματα. Η παραλαβή του ανθρωπιστικού υλικού αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα κατά το οποίο έχει μεσολαβήσει από την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τις προσφορές συνολικά εννέα (9) κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συγκεκριμένα της Κύπρου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και του Λουξεμβούργου, καθιστώντας την παρούσα ενεργοποίηση ως μια από τις μεγαλύτερες στα χρονικά της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Μεταξύ των υλικών που έχουν ζητηθεί εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και έχουν διατεθεί από τα κράτη μέλη που εκδήλωσαν την επιθυμία να συνδράμουν συγκαταλέγονται σκηνές, κουβέρτες, κινητές τουαλέτες, γεννήτριες, στρώματα και κρεβάτια, υπνόσακοι, κυτία πρώτων βοηθειών, αντλίες νερού, κοντέινερ στέγασης, ντουζιέρες, θερμαντικά σώματα για τις σκηνές καθώς και είδη ένδυσης όπως μπότες και αδιάβροχα.

Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, μεταφέρθηκαν προχτές προς τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Λέρο και Χίο, είδη ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε