Ο “γαλάζιος” βουλευτής, αναφέρει χαρακτηριστικά πως “μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που περάσατε από τη Βουλή, το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας φαίνεται θολό. Όλοι γνωρίζουν ότι η λειτουργία των ΜΜΕ δεν είναι και η καλύτερη με δεδομένη τη μεγέθυνση – σμίκρυνση ή και απόκρυψη πολλές φορές γεγονότων κατά το δοκούν, προκειμένου να στηρίξουν ή και να εκβιάσουν πολλές φορές πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και άλλα συμφέροντα, με τους αρεστούς και εκλεκτούς των καναλαρχών να παρελαύνουν μονίμως οι ίδιοι από τα πάνελ, υπηρετώντας εσκεμμένα ή και απροαίρετα τις επιθυμίες και τους σκοπούς των παραπάνω συμφερόντων.
Είναι δεδομένο πως μια λάθος και «άρρωστη» κατάσταση δεν την αντιμετωπίζεις με λάθος και «άρρωστο» τρόπο. Και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει ότι όσο πιο πολύ κλείνει το σύστημα και δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις, τόσο αυξάνει η διαπλοκή.
Το πιο κρίσιμο όμως την εποχή της κρίσης, είναι το μέλλον των 3.000 εργαζόμενων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που εν μία νυκτί θα κλείσουν. Για αυτούς, το τοπίο είναι απολύτως ξεκάθαρο. Σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι (με βάση τα δικά σας στοιχεία, και 15.000 με βάση τα στοιχεία των τηλεοπτικών σταθμών) θα βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο. Άνθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι των ολίγων ευρώ μηνιαίως που συντηρούν οικογένειες, ο αριθμός των οποίων αν συνυπολογιστεί, προκύπτει σε μέγεθος μια κωμόπολη ανέργων.
Για τους απολυθέντες εργαζόμενους της ΕΡΤ σπεύσατε άμεσα να νομοθετήσετε την επαναπρόσληψή τους. Το ίδιο πράξατε και για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, τοποθετώντας τες μάλιστα στο υπουργείο Δικαιοσύνης!”
Ο κ. Αντωνιάδης ρωτά τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά με ποιο τρόπο θα μεριμνήσει για τους 3.000 εργαζόμενους των ΜΜΕ που θα οδηγηθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην ανεργία; Τον ρωτά επίσης “εάν εξετάζει να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους των ΜΜΕ στην ΕΡΤ, μήπως και αυξηθεί η ποιότητα της ενημέρωσης και η βυθισμένη τηλεθέαση ή αυτοί θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας;”