Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Δάσκαλε που δίδασκες…! Απορρίφθηκε η ένταση αντισυνταγματικότητας της ΝΔ για τις κυρώσεις των δύο ΠΝΠ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι «αντισυνταγματικές» άλλοτε… νομοθετήσεις των Κυβερνήσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τώρα είναι «κανόνας» συνταγματικότητας για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

Σήμερα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης δια της πλειοψηφίας που διαθέτουν καταψήφισαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσε η ΝΔ σχετικά με τις Κυρώσεις από την Ολομέλεια

α) της από 24-12-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών» (Α’182) και

β) της από 30-12-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων των Υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΡΤ Α.Ε.» (Α’184).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ως «αντιλέγον» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας «ανακάλυψαν» το άλλοτε διαχρονικά καταδικαστέο, ύποπτο…. και προσχηματικό, όπως θεωρούσαν τότε , επιχείρημα της «νομοθετικής κάλυψης επίλυσης επειγόντου χαρακτήρα θέματα….» που πρόβαλαν οι Κυβερνήσεις όταν νομοθετούσαν με ΠΝΠ και τις έφερναν εκ των υστέρων και για την τυπική νομοθετική επικύρωσή τους.

Μια τακτική που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πολλοί από τους σημερινούς υπουργούς της Κυβέρνησης, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης την κατήγγειλαν ως τον ορισμό του «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος…. Και της υποβάθμισης του Κοινοβούλιο…».
Κάτι που επισήμαναν όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ότι η νομοθέτηση μεσω ΠΝΠ έχει γίνει ο «κανόνας» νομοθέτησής της.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε