Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τρέχουν να μαζέψουν… τις κάλπες – Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες… εκλογών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Να ρίξει τους τόνους που ανέβασε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών επιχειρεί ο πρόεδρος της Βουλής
– Χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας “δημιουργική συμμετοχή στο διάλογο”!
– Αν δεν υπάρξει συναίνεση στο θέμα του ΕΣΡ “η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία”, ξεκαθαρίζει ο Βούτσης
– Για ερασιτεχνισμό κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία: “Είστε χομπίστες στη διακυβέρνηση του τόπου” 

“Δεν είμαστε χομπίστες… εκλογών και δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο”. Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες απέρριψε τα σενάρια των πρόωρων εκλογών που τροφοδοτήθηκαν και τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
O Νίκος Βούτσης, επεσήμανε πως είναι πολύ πρόσφατη η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση που έχει μπροστά της το μεγάλο στοίχημα για το χρέος, ενώ όπως τόνισε οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στη RealNews έχουν γίνει στο πλαίσιο της “δημιουργικής συμμετοχής στον διάλογο…”

Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους αγρότες για να ανταποκριθούν και να προσέλθουν στην αυριανή προγραμματισμένη διακομματική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής. Χαρακτηριστικά είπε “περιμένουμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι… δημοκρατικού διαλόγου, με την παρουσία όλων των αντιπροσωπειών των αγροτών. Είναι δικό τους θέμα, συζητούν και ελπίζουμε να ανταποκριθούν θετικά. Ο διάλογος μόνον να βοηθήσει μπορεί…”

Σε ότι αφορά το θέμα της συναίνεσης που επιδιώκεται για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ από την Διάσκεψη των Προέδρων είπε πως αύριο θα γίνει εκ νέου η συνεδρίαση όπου θα υπάρξει μια ύστατη προσπάθεια και εάν και πάλι αποβεί άκαρπη τότε θα πρέπει να προβεί η κυβέρνηση σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

ΝΔ: Ο ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης…

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής. “Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “χομπίστες των εκλογών”. Δυστυχώς, είναι “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου”, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της που καταλήγει: “Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το επιβεβαιώνει”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε