Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση

Κατατέθηκε χθες και εισάγεται αύριο στις 9.30 το πρωί για την πρώτη συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)» αριθμεί συνολικά 248 σελίδες μαζί με τις εκθέσεις του, έχει 55 άρθρα χωρισμένα σε πέντε μέρη, έχει και «λοιπές διατάξεις…» και η ισχύς του θα είναι από την δημοσίευσή του στο ΦΕΚ εκτός εκείνων των διατάξεων που υπάρχει άλλη ειδική πρόβλεψη.

Το νομοσχέδιο αναμένεται από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της να αποτελέσει πεδίο ισχυρής αντιπαράθεσης μεταξύ της Κυβέρνησης και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης. Εάν η Κυβέρνηση θέλει να φέρει το νομοσχέδιο αυτό την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια για ψήφιση θα πρέπει να ακολουθήσει την «επείγουσα» διαδικασία, δηλαδή με σύντμηση του χρόνου μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε