Τετάρτη, 9 Οκτ.
19oC Αθήνα

Αλέξη, κάνε την επανάσταση του αυτονόητου…

Αλέξη, κάνε την επανάσταση του αυτονόητου…

Στην καινοτομία και την ευφυή επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε άλλη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας και τις αναγόρευσε από τις σημαντικές απαντήσεις στην κρίση και στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας.
 

Εχει δίκιο ο πρωθυπουργός και είναι πολύ ενθαρρυντικές σε συμβολικό επίπεδο οι αναφορές. Ομως, Αλέξη είναι καιρός να προχωρήσεις και στην επανάσταση του αυτονόητου. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Απλώς όσα δηλώνεις να τα κάνεις πράξη με ξεχωριστές ενέργειες και να μην περιμένεις αναπτυξιακούς νόμους, φορολογικά νομοσχέδια και εθνικά σχέδια ανάπτυξης.

Για παράδειγμα αντί να περιμένεις ένα χρόνο σχεδόν να ωριμάσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της υφυπουργού Τζάκρη και να ιδρύονται επιχειρήσεις σε λίγο χρόνο και χωρίς πολύ γραφειοκρατία, δώσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με ένα μόνο άρθρο το οποίο θα λέει πως δημιουργούνται ευφυείς επιχειρήσεις (start ups επί το …ελληνικόν) με μία απλή δήλωση στη Νομαρχία και τίποτα άλλο.

Αν μάλιστα θέλεις να κάνεις κάτι ακόμα καλύτερο, δώσε εντολή στον υπουργό Εργασίας να καθιερώσει μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές για δύο ή τρία χρόνια και για να μην σε κατηγορήσουν για χαριστικές πράξεις, να πληρώνουν αυτές τις εισφορές όταν οι επιχειρήσεις θα έχουν κέρδη.

Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες ενισχυτικές πράξεις και παρεμβάσεις και δεν έχεις παρά να καλέσεις στο Μαξίμου μία ημέρα τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τις ευφυείς επιχειρήσεις και να ζητήσεις τη γνώμη σου.
Προωθώντας ένα τέτοιο μέτρο Αλέξη, θα δείξεις έμπρακτα πως εννοείς τα λόγια σου όταν δηλώνεις ότι θέλεις να κρατήσεις τους νέους επιστήμονες στη χώρα, πως παίρνεις ουσιαστικά μέτρα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελούν ένα σκέλος ενός παράλληλου προγράμματος και κυρίως και πάνω απ΄ όλα δημιουργείς πραγματικές συνθήκες για να ανθίσει η νεανική και ευφυής επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Μία άλλη ριζοσπαστική παρέμβαση που μπορείς να κάνεις είναι να υιοθετήσεις τη λογική της πώλησης όλων των υπηρεσιών που προσφέρει το Δημόσιο και τα χρήματα να διατεθούν για μείωση φόρων ή για ενίσχυση των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας ή ακόμα και για επενδύσεις σε υποδομές κοινωνικού χαρακτήρα που έχει ανάγκη η χώρα.

Για παράδειγμα, Αλέξη, θα μπορούσαν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν, ας πούμε 10 ευρώ, για να παίρνουν τη φορολογική ενημερότητα ή το πιστοποιητικό γέννησης, γάμου και πολλά άλλα.
Είναι σίγουρο πως με τον τρόπο αυτό Αλέξη θα μπορούσες να βρεις ισοδύναμα, για παράδειγμα για τα 32 εκατ. ευρώ της αύξησης των φόρων των αγροτών, αν και οι τελευταίοι καλό θα είναι να πάψουν να είναι οι χαϊδεμένοι όλων των κυβερνήσεων και επιτέλους να συμβάλλουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε