Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Με 3 αντιπροτάσεις απαντά η κυβέρνηση στην απαίτηση του ΔΝΤ για “τσεκούρι” στις συντάξεις!

Με 3 αντιπροτάσεις απαντά η κυβέρνηση στην απαίτηση του ΔΝΤ για “τσεκούρι” στις συντάξεις!

Αντιμέτωπη με τη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ βρίσκεται η κυβέρνηση και κρατάει χαμηλούς τόνους στη διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στην απαίτηση του Ταμείου για περικοπές στις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο θα απαντήσει με τρεις αντιπροτάσεις!
 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως και 4 εβδομάδες, κάτι που είχε επισημάνει πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό σημαίνει πως μένει πίσω και η αξιολόγηση, που σε πρώτη φάση θα αφορά το Ασφαλιστικό, τα “κόκκινα” δάνεια και το δημοσιονομικό. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν, μάλιστα, πως η αξιολόγηση θα διαρκέσει έως και δύο μήνες! Όσον αφορά τη συζήτηση για το φορολογικό, πιθανότατα θα ολοκληρωθεί την άνοιξη, αλλά οι βασικοί άξονες θα μπουν τώρα.
Οι επικεφαλής των Θεσμών, θα αναχωρήσουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όσον αφορά τα νούμερα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πιθανότατα θα οριστικοποιηθούν το προσεχές διάστημα και θα έρθουν στη Βουλή αργότερα.

Τέλος, στο ζήτημα των αγροτών, η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο, ενώ όπως επισημαίνουν, το φορολογικό τους θα έρθει στην Βουλή, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε