Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Την Εθνική Οδό στον κόμβο των Μαλίων απέκλεισαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου προχώρησαν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στον κόμβο αποκλείοντας τη Εθνική Οδό και από τα δυο ρεύματα, ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω Μαλίων και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ’ αόριστον εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τα αποτελέσματα της συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Την ίδια ώρα στο μπλόκο στα Πραιτώρια Ηρακλείου παραμένουν οι αγρότες τονίζοντας πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους αν δε δικαιωθούν, εκτιμώντας ότι αυτό που έγινε στο χθες στο Μαξίμου «δεν ήταν άλλο από ένα ακόμα ελιγμό της κυβέρνησης».

Στο μεταξύ στις 18:30 ο απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού των αγροτών όλης της Κρήτης στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηράκλειου όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ομάδα αγροτών επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ηγουμενίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV» όπου έδινε συνέντευξη. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο τέλος της συζήτησης, όταν ο κ. Ηγουμενίδης ανέφερε ότι, εφόσον υπάρξουν οι βελτιωτικές αλλαγές, θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε